Díky projektu tzv. čtenářských dílen získalo Matiční gymnázium Ostrava 30 ks nových čteček PocketBook Ultra, jež začne od 12. září 2016 půjčovat žákům školy.

Pro naše žáky tedy zavádíme výrazně nadstandardní a moderní formu technické podpory vzdělávání, která je v současné době spíše běžná jen na vysokých školách.

 

Aby celý sytém fungoval, je vydán nový Výpůjční řád čteček MGO, který bude přístupný nejen ve školní knihovně, ale také na webu školy. Vzhledem k povaze zařízení jde o technicky i organizačně složitější systém pravidel, než na který jsou žáci zvyklí ze školní knihovny MGO.

Garantem tohoto projektu je PhDr. Ivana Fuxová a výpůjčním místem bude knihovna MGO.

Věříme, že nová moderní technická pomůcka přivede ještě více našich žáků ke krásné, ale i odborné literatuře a že Matičním gymnáziem připravený a realizovaný projekt „Knihovna čteček“ ještě vice zvýší komfort studia na naší škole.

Výpůjční řád

 

Výpůjční doba v knihovně pro školní rok 2016 – 2017

 

Pondělí :             14.10* – 15.30

Úterý:                 všechny přestávky mezi výukou od 10.10* do 14.00*

Středa:                v liché týdny od 12.30 do 14.00; v sudé týdny od 11.15 do 14.00

Čtvrtek:               velká přestávka 9.55 – 10.10*, obědová přestávka 11.50 – 12.20 a od 15.00* do 15.30

Pátek:                 11.05* – 11.55

*V případě malého zdržení vyčkejte prosím poblíž knihovny. Je způsobeno přepravou z jiné části budovy, kde má knihovnice výuku či dozor.

Výpůjčními dny pro půjčování čteček jsou úterý a čtvrtek, čtečky nutno objednat k dobití den dopředu u knihovnice, tj. v pondělí na úterý, ve středu na čtvrtek. U žáků pod 15 let je nutné si vyzvednout k výpůjčce čtečky dopředu i potvrzení pro rodiče, jež žáci přinesou vyplněné a podepsané  k vypůjčení .

V případě dotazů napište prosím na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a vyčkejte odpovědi. Někdy pro výuku a jiné povinnosti přijde odpověď až následující den nebo později, vždy se však odpovědi dočkáte.