V březnu proběhlo na Střední průmyslové škole chemické akademika Heyrovského okresní kolo Chemické olympiády kat. D

za účasti čtyř našich žáků, kteří skvěle reprezentovali naši školu – získali  8. místo (V. Kostial – svěřenec pana prof. Honky), 7. (B. Suchánková   - svěřenkyně pana prof. Adamuse) a 5.místo (K. Drmelová – svěřenkyně pana prof. Rašovského). Josef Müller (svěřenec pana prof. Adamuse) celé kolo vyhrál a stal se tak, v danou chvíli, nejlepším chemikem ve své kategorii v okrese. Důkazem toho, že naši žáci prokázali v okresním kole velkou kvalitu, byl fakt, že všichni čtyři postoupili do krajského kola, které se uskutečnilo před Velikonocemi, tak jako každý rok,  u nás na Matičním gymnáziu. A ani v tomto nejvyšším kole se naši žáci neztratili, ba naopak – udělali svým vyučujícím velkou radost – byli úspěšnými řešiteli. J. Müller skončil 14., V. Kostial byl 8., B. Suchánková získala vynikající 5. místo se ztrátou jen 3 bodů na prvního a nejlepším z našich byla nakonec na skvělém 4. místě K. Drmelová se ztrátou pouhého 1,5 bodu na prvního. Takže letošní ročník Chemické olympiády byl v kategorii D velice úspěšný. Žákům i jejich vyučujícím děkujeme za skvělou reprezentaci školy a přípravu. Školní kolo kat. D garantovali pan profesor Adamus a pan profesor Rašovský.

V březnu také vyvrcholilo, za garance paní profesorky Čeledové-Platošové a pana profesora Adamuse několik měsíců trvající školní kolo kat. C, které nakonec dokončili pouze 4 žáci, a to v následujícím pořadí.

1

Macháčová

Nikola

2

Adamčíková

Petra

3

Košťálová

Tereza

4

Šmehlík

Jan

Do krajského kola, které se konalo 18. 4. 2018 na Střední průmyslové škole chemické akademika Heyrovského, byly vybrány Nikola Macháčová (svěřenkyně prof. Adamuse) a Petra Adamčíková (svěřenkyně prof. Honky). Ve velkém poli 48 soutěžících se naše žačky neztratili – obě byly úspěšné řešitelky. P. Adamčíková skončila 35. a N. Macháčová dosáhla vynikajícího úspěchu, protože obsadila 4. místo. Tato velice nadaná a zároveň skromná žákyně tak přidala další letošní úspěch v této soutěži, protože již získala výborné 7. místo v nejvyšší kategorii A určené především maturantům, a to je teprve ve druhém ročníku. Opět děkujeme žačkám i jejich vyučujícím za skvělou reprezentaci školy a přípravu.