telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Postup do krajského kola

Dne 6. března 2015 absolvovali žáci Matičního gymnázia okresní kolo Chemické olympiády kategorie D. Naši školu reprezentovalo hned pět žáků, a to Martin Můčka (TA), Matylda Kubečková (TB), Adéla Janků (KVB), Hana Kroupová (KVB) a Vojtěch Vykoupil (KVB). Olympiáda se konala na Chemické průmyslové škole profesora Heyrovského v Ostravě Zábřehu.

Po oficiálním zahájení v 9 hodin rozdělili organizátoři žáky do dvou skupin, první šla nejprve vypracovat teoretickou část a druhá polovina začínala praktickou částí v laboratořích. Teoretická část se skládala z testu, na jehož vypracování bylo 90 minut. V testu se objevily úkoly, které se týkaly chemických výpočtů, názvosloví i mineralogie. Mezitím se druhá skupina převlékla do svých plášťů a v laboratoři začala s kolorimetrií, ke které bylo připojeno i všemi oblíbené počítání. Po vypracování svých úkolů si skupiny po krátké přestávce své pozice vyměnily. Odevzdáním testů byla práce žáků ukončena a následovala diskuse nad řešením problémových testových úloh a napjaté očekávání vyhlášení výsledků.

 

V konkurenci 34 žáků základních a středních škol se mezi úspěšnými řešiteli umístili Adéla Janků (7. - 8. místo), Vojtěch Vykoupil (4. místo) a Hana Kroupová (3. místo), která tak postupuje do krajského kola. Krajské kolo Chemické olympiády kategorie D se uskuteční 30. března na Chemické průmyslové škole profesora Heyrovského v Ostravě Zábřehu. Nezbývá než popřát soutěžícím hodně štěstí!!!

Hana Kroupová, Mgr. Zdeňka Platošová

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top