telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ve dnech 14. a 15. dubna 2015 se smíšený pěvecký sbor MGO pod vedením Mgr. Zdeny Švrčkové zúčastnil 46. ročníku festivalu gymnaziálních souborů v Otrokovicích, který je prestižní kulturní akcí na Moravě. Čtyřicet žáků naší školy oslnilo publikum v rámci dopoledního festivalového vystoupení, jež bylo nesmírně úspěšné. Náš pěvecký sbor jako jediný reprezentoval město Ostravu a Moravskoslezský kraj jako takový.

Vystoupení proběhlo ve velkém sále pro pět set posluchačů, který je součástí otrokovického kulturního domu Beseda. Zde jednotlivé soubory vyslechlo nejen mladé publikum - žáci gymnázií a středních škol, ale i čelní představitelé města Otrokovic a Zlína i širokého okolí, zástupci primátorů a školského odboru.

Náš sbor nezůstal své pověsti váženého, čestného a pravidelného hosta festivalu nic dlužen. Přednesl devět skladeb různých stylů a žánrů s doprovodem kytary i a capella, od lidových písní přes skladby Jaromíra Nohavici a černošské spirituály po Cestu skupiny Kryštof, při které se sboristé roztančili a následně roztleskali celý sál. Upřímné a radostné ovace tak milých lidí, jako byli ti, kteří seděli v obecenstvu, nás velmi potěšily.

Žáci Matičního gymnázia uspěli díky kvalitnímu hlasovému projevu, ale také díky souhře zpěváků a instrumentalistky Barbory Hoškové, kvalitnímu a náročnému repertoáru a v neposlední řadě díky velkému elánu, neutuchajícímu nadšení a radosti z vystoupení, které se přenášely na publikum.

Po tradiční návštěvě města Zlína a večerní akademii se pěvecký sbor, unaven po celodenním programu, ubytoval v Domově mládeže Střední odborné školy Otrokovice. V dopoledních hodinách následujícího dne se pak vypravil vlakem zpět do Ostravy.

Vystoupení komentovali oktaváni David Illichmann a Dominik Krayzel a jak jejich slovo, tak některé dílčí zkoušky během festivalu byly v režii našich žáků, což jim umožnilo plně realizovat vlastní tvořivost a fantazii. Dá se říci, že všichni žáci si oba náročné dny náležitě užili. Absolvovali dobrodružnou cestu vlakem, odvedli skvělou práci při vystoupení, poslechli si soubory dalších gymnázií, objevovali krásy rozkvetlého jarního Zlína, v noci cestovali městskou hromadnou dopravou na ubytování. A také tak jejich pedagogové.  Snad se do Otrokovic zase vrátíme se stejně báječnými žáky jako letos.

Velké poděkování patří všem žákům, kteří se festivalového vystoupení pěveckého sboru MGO zúčastnili a kteří tak vynikajícím způsobem reprezentovali naše gymnázium. V neposlední řadě děkujeme Mgr. Janě Halfarové za pedagogický dozor, pomoc a fotografie, jež během festivalu pořídila.

Celou akci zorganizovala a jednotlivé skladby se žáky nacvičila Mgr. Zdena Švrčková.


ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top