telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V pátek 29. května, který byl už od časného rána prozářen sluncem a oblohou bez mraků, se v prostorách školního dvora ozvaly první tóny zvukových zkoušek pro tradiční uměleckou soutěž TALENT MGO.

 

Hudba provázela studenty po celý školní den. V pravé poledne zasedla tříčlenná porota tvořená osobnostmi ostravské kulturní scény. V tomto roce přijal pozvání Jiří Zahuta, majitel klubu Hudební bazar, zpěvák Patrik Kee přezdívaný „ostravský Bobby McFerrin“ a herečka Divadla loutek Ostrava Vladimíra Krakovková. Již 3. ročník soutěže mohl začít.

Soutěž byla rozdělena do tří kategorií, sólista nižšího gymnázia, sólista vyššího gymnázia a naposled sbory a instrumentální skupiny. První kategorii vyhrála studentka tercie B Hanka Františáková s písní "Run, run, run", v druhé kategorii zvítězil čerstvý absolvent Ondřej Komínek a kategorii sborů a skupin ovládli studenti ze tříd 1.A, SXB, KVIA a 2.A se sólistkou Majkou Jang, kteří interpretovali známou píseň  Erica Claptona "Tears in heaven". Čestné uznání poroty obdržela Anička Tabášková, která zazpívala za kytarového doprovodu Kryštofa Žiaka černošskou ukolébavku "Summertime". Odvaha a kvalita hlasového projevu byla oceňena u mladých dívek z primy B, Johany Fabiánové, Venduly Vašinové a Ester Pelikánové. Instrumentální dokonalost zase porota vyzdvihla u našeho mladého saxofonového kvartetu ve složení Barbora Greiplová, Emma Kočířová, Adam Bátrla a Štěpán Šňupárek. Na nástroje doprovázeli všechny sólisty i sboristy Dominik Bárt, Radek Slaný, Matěj Šíma, Ondřej Calábek a další. O fotodokumentaci  této akce se postaraly Kateřina Vrbová a Denisa Barvíková, videosestřih pořídil Jan Honeiser.

Všem účinkujícím patří dík, oceněným blahopřejeme a těšíme se na příští ročník soutěže, který je plánován na jaro roku 2016.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top