telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ve středu odpoledne dne 10. června  2015 se uskutečnilo na Janáčkově konzervatoři Ostrava setkání úspěšných účastníků krajských kol předmětových olympiád matematiky, českého jazyka, fyziky a zeměpisu. Za krajský úřad se zúčastnil akce např. vedoucí odboru školství PaedDr. Libor Lenčo (tento odbor je i dlouholetým pořadatelem akce) nebo náměstkyně hejtmana kraje pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy, paní Mgr. Věra Palková, jako přední osobnosti prezentující školství našeho kraje.

 

Jak zdůraznila moderátorka celé akce, jako vzor pro přítomné žáky, který by je mohl inspirovat i do budoucna, byly vybrány osobnosti Jana Husa a Alberta Einsteina, o nichž se při každém vstupu moderátorka nějakým způsobem zmínila. Krom nich oceněné doprovázeli na akci i členové a předsedové jednotlivých odborných komisí, jež vytvořily témata soutěžních otázek a také hodnotily práce v rámci jednotlivých olympiád, dále pak jejich rodiče či pedagogové. Všichni přítomní ocenili neformální atmosféru, která v hlavním hudebním sále konzervatoře panovala.

Za Matiční gymnázium Ostrava se této akce zúčastnili tři úspěšní účastníci olympiád: nejmladším byl teprve primán Josef Müller (PA), který s velkým náskokem vyhrál krajské kolo Zeměpisné olympiády v kategorii A, z níž už bohužel není žádná možnost postupu. V matematice získal v krajském kole kategorie B 3. místo Alexandr Beneš ze SXB. Výborné třetí místo v krajském kole olympiády z češtiny- kategorie starších studentů - pak získala Eliška Kozáková, bývalá studentka OKB, která už odmaturovala a mimo toto ocenění získala řadu významných úspěchů i v oblasti soutěží ve francouzštině a latině.  Všichni ocenění studenti byli odměněni diplomem a drobnými dárky.

Oceňování nadaných žáků zpestřilo i hudební vystoupení studentů Janáčkovy konzervatoře. Doufáme, že i v příštím školním roce se této příjemné události budou moci naši žáci zúčastnit, děkujeme všem výše zmíněným žákům za výbornou reprezentaci naší školy a přejeme jim mnoho dalších úspěchů nejen v oborech, kterým věnují svůj čas i velké úsilí.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top