telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V pondělí 15. 6. 2015 se vybraní studenti Matičního gymnázia zúčastnili jednodenního studijního pobytu v rakouské Vídni. V brzkých ranních hodinách studenti odjeli autobusem z Ostravy do Vídně, kde se dopoledne rozdělili na dvě skupiny. Jedna skupina, která má v oblibě moře a vodní živočichy, navštívila Haus des Meeres Zoo (Dům Moře).

Žáci mohli obdivovat rozlehlou 11. patrovou budovu plnou nejrůznějších ryb, opic, pavouků, ještěrek, listovitých mravenců, krokodýlů, žraloků a ptáků. Zajímavostí této budovy je, že se zde nachází největší akvárium v Rakousku. Jeho nádrž má objem 300 000 litrů. Druhá skupina se vydala na zámek Hofburg, který byl do roku 1918 residencí rakouského císaře. Studenti navštívili také Sisi muzeum a Dům motýlů. Obě skupiny se setkaly na Maria-Theresien Platz, které leží mezi Přírodovědným a Uměleckohistorickým muzeem. Zde studenti dostali rozchod a mohli sami obdivovat krásy celé Vídně. V odpoledních hodinách se jedna část studentů vydala do paláce Belveder, který je vystavěn v barokním slohu. Druhá část studentů navštívila snad nejznámější zámek Vídně – Schönbrunn. Žáci měli možnost zhlédnout komnaty Marie Terezie a Františka Josefa, nádherně rozkvetlé zahrady a Gloriettu. Třetí skupina milovníků zvířat vyrazila do ZOO Schönbrunn. Zajímavostí této zoo je, že se zde narodilo první slůně v zajetí. Závěrem celé této akce byl nádherný výhled na celou Vídeň z kopce Kahlenberg, který dosahuje výšky 484 metrů.

Všem studentům se tento pobyt ve Vídni velmi líbil, již nyní se těšíme na další. I přes mírnou nepřízeň počasí se vše vydařilo a studenti se v pořádku vrátili v nočních hodinách zpět do Ostravy. Velké poděkování patří pedagogickému dozoru Mgr. Vandě Szturcové, Mgr. Zdeňce Platošové a Mgr. Adamu Hlaváčovi.

 

ŠTĚPÁN PIŇOS, KVARTA A

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top