telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vážení rodiče,

tento čtvrtek (22. října) se od 7:45 do 10:10 bude vybírat záloha: 3 000 Kč. Student se musí dostavit do kabinetu anglického jazyka a kontaktovat Mgr. Vysloužilovou nebo Mgr. Starou.

 

ANGLIČTINA ve Velké Británii

Vážení rodiče,

dovolujeme si Vám nabídnout pro Vaše dítě možnost zúčastnit se jazykového pobytu v Anglii. Největším přínosem takovýchto pobytů je bezpochyby překonání strachu mluvit s cizími lidmi a ještě k tomu cizím jazykem. Při ubytování v hostitelských rodinách musí komunikovat s rodilými mluvčími  při každodenním kontaktu. V hostitelských rodinách se naučí samostatnosti, získají nové zkušenosti, poznají jiný způsob života, jiné zvyky, kulturu a tradice. Při pobytu v Anglii budou studenti vystavení vlivu angličtiny na každém kroku. V našich školách lze naučit gramatiku, psaní, čtení, ale konverzace nemá nikdy takovou úroveň jako s rodilým mluvčím přímo v jeho zemi. Při výletech a exkurzích mohou žáci poznat historii, geografii a kulturu Anglie a při výletu do Londýna na vlastní oči vidět charakteristické památky. Studenti naleznou smysl výuky angličtiny a po návratu mají chuť se zdokonalovat v angličtině, jsou motivováni, neboť si ověřili, že jim také někdo rozumí.

VÝUKA

Probíhá pod vedením zkušených anglických lektorů. Studenti jsou na základě výsledků vstupního testu rozděleni do studijních skupin podle jazykové pokročilosti. V těchto skupinách jsou pouze studenti našeho zájezdu, neučí se společně se studenty jiných národností. Během výuky jsou používány výhradně anglické materiály, psací potřebyslovník má každý student vlastní. Veškerá výuka probíhá v angličtině. Procvičuje se zejména konverzace, aby se studenti osmělili mluvit anglicky. Poslední den výuky žáci dostanou certifikát o absolvování kurzu.

PROGRAM

Mimo výuky se studenti účastní celodenních či odpoledních výletů a návštěv zajímavostí v místě konání kurzu. Pro Vaši lepší představu zasíláme návrh programu pro zájezd do Torbay.

Návrh programu pro jazykový pobyt v Torbay - 8 dní (12 lekcí):

1.  den  Odjezd ráno z České/Slovenské republiky z místa podle vašeho výběru.

2. den ráno příjezd do Velké Británie, odpoledne příjezd do Torquay, prohlídka města  – návštěva Babbacombe Model Village (7,30 GBP) nebo Living Coast (5,10 GBP) - ukázka života mořských živočichů, večer setkání s hostitelskými, které si studenty odvezou domů, večeře v rodině.

3. den Snídaně v rodině, dopoledne výuka, odpoledne výlet do Exeteru - hlavního města Devonu, procházka historickým městem, dle zájmu prohlídka katedrály (2 GBP), možnost nákupů, večeře v rodině.

4. den Snídaně v rodině, dopoledne výuka, odpoledne prohlídka města Plymouth - přístav, který sehrál důležitou úlohu v historii, návštěva National Marine Aquarium (5 GBP), kde můžete vidět množství mořských živočichů (žraloci, mořští koníci, želvy,...) nebo projížďka lodičkou (5 GBP) podél přístavu – základna britského královského námořnictva, večeře s rodinou.

5. den Snídaně v rodině, celodenní výlet na hrad Tingagel (4,30 a 7,20 GBP) opředeného artušovskými legendami, zastávka u hostince Jamaica Inn s možností ochutnávky místní speciality cream tea, návrat do rodin, večeře.

6. den Snídaně v rodině, dopoledne výuka, odpoledne výlet do oblasti národního parku Dartmoor - procházka po okolí v typické krajině vřesovišť a mezi poníky, dle času zastávka ve vesničce Widecombe,  večeře v rodině.

7. den Snídaně v rodině, celodenní pěší prohlídka Londýna – Westminster Abbey, Houses of Parliament, Downing Street a Trafalgar Square, Buckingham Palace (pokud bude - střídání stráží), Trafalgar Square,  Piccadilly Circus, dle zájmu návštěva Britského muzea (vstup zdarma), osobní volno na Covent Garden nebo let na vyhlídkovém kole London Eye (17 a 23 GBP), popř. plavba lodičkou (3,60 GBP) na Greenwich, večer odjezd domů.

8. den příjezd do České/Slovenské republiky na určené místo.

K programu – zvýrazněna místa se vstupy doporučujeme navštívit. Nižší cena platí zpravidla pro studenty do 15 let včetně, vyšší pro ostatní studenty. Uvedené ceny prosím berte jako orientační, neručíme za případné změny. Vzhledem k dobrým zkušenostem doporučujeme vybrat příslušnou částku na vybrané společné vstupy ráno při příjezdu do Velké Británie průvodcem. Během pobytu pak má peníze u sebe a platí vždy společné vstupné, které je pro skupiny výhodnější. Studenti tak nemají u sebe zbytečně moc peněz a nemusí myslet na to, aby jim zbylo na vstupné. Peníze se na konci pobytu vyúčtují a zbylé drobné se dětem vrátí před odjezdem tak, aby je případně mohly utratit. Pokud Vaše dítě již některé z  míst navštívilo, je samozřejmě možná individuální domluva, konečné slovo však má vždy doprovázející pedagog.

PEDAGOGICKÝ DOZOR A PRŮVODCE

Pedagog spolupracuje s kanceláří STUDENT AGENCY a zodpovídá za předání všech informací a materiálů firmy STUDENT AGENCY studentům a jejich rodičům. V místě konání pobytu pedagogové úzce spolupracují s průvodcem zájezdu a zodpovídají za zdraví a bezpečnost studentů v době společného programu, zatímco průvodce poskytuje průvodcovské a delegátské služby. Průvodce je nepřetržitě k zastižení na mobilním telefonu, jehož číslo obdrží studenti současně s telefonními čísly anglických hostitelských rodin.

DOPRAVA

Cena jazykových pobytů zahrnuje dopravu zájezdovým autobusem zahraniční výroby (ABS, DVD, klimatizace). Doprava je zajištěna externími dopravci, se kterými při přípravě školních zájezdů dlouhodobě spolupracujeme. Cena zahrnuje také cestu trajektem  nebo Eurotunelem tam i zpět (obě cesty stejně – rozhodnutí v kompetenci SA). Autobus je k dispozici během celého pobytu, vozí studenty do školy a ze školy, dopravuje skupinu na výlety.

Na cestu autobusem doporučujeme menší příruční zavazadlo s doklady, potravinami a oblečením na cestu a první den atd., které budou mít studenti u sebe v autobuse. Větší zavazadlo bude uloženo v zavazadlovém prostoru. Pro pohodlnější cestování doporučujeme vzít si s sebou malý polštářek, deku, oblíbené filmy na DVD či knihu. V autobuse je možno zakoupit nealkoholické nápoje, čaj, teplou čokoládu a kávu.

Dle zákonů Velké Británie není povoleno držení zbraní (nože atd.) na veřejnosti. Při vstupu do země a na různé památky dochází k namátkovým kontrolám. Zejména držení nožů s čepelí delších než 5 cm, tzv.“motýlků“, pepřových nebo slzných obraných sprejů je zakázáno. Proto doporučujeme tyto předměty s sebou nebrat a vyvarovat se tak případným potížím.

KAPESNÉ, CESTOVNÍ DOKLADY, POJIŠTĚNÍ

Na úhradu vstupů do nabízených objektů doporučuje 30 - 50 GBP (dle vstupů uvedených v programu a dle věku studentů)  30 – 50 GBP  pro vlastní potřebu.

Každý účastník musí mít vlastní cestovní pas nebo občanský průkaz vydaný po roce 2000. V případě účasti studenta, který nemá české/slovenské občanství a nepochází ze států EU, doporučujeme kontaktovat příslušnou ambasádu, popř. cizineckou policii a informovat se o dalším postupu. Na požádání rádi pro studenta vystavíme potvrzení o účasti na školním zájezdu.

Pro každého účastníka pobytu je sjednáno Pojištění účastníků hromadného zájezdu u pojišťovny Allianz. V tomto pojištění je zahrnuto pojištění léčebných výloh v zahraničí, úrazové pojištění, pojištění zavazadel, pojištění odpovědnosti, pojištění storna zájezdu a doplňkové  a asistenční služby. Sjednáním tohoto pojištění vzniká právní vztah přímo mezi účastníkem pobytu (resp. jeho zákonným zástupcem) a pojišťovnou Allianz. Povinností každého účastníka a jeho zákonného zástupce je seznámit se s pojistnými podmínkami pojišťovny Allianz. Přesnější podmínky pojištění najdete na následujících stránkách a kompletní informace na www.allianz.cz.

Stornopodmínky - rozhodující pro určení výše stornopoplatků je den oznámení Vašeho storna do kanceláře STUDENT AGENCY. Stornopoplatek není účtován, pokud jsou za stornované osoby náhradníci.

Výše stornopoplatků - bude-li storno podáno:

více než 6 týdnů před odjezdem                        10 % ceny zájezdu

6 týdnů - 30 dnů před odjezdem                        25 % ceny zájezdu

29 - 7 dnů před odjezdem                                 75 % ceny zájezdu

6 a méně dnů před odjezdem                            100 % ceny zájezdu

V ceně zájezdu je zahrnuto pojištění na storno - pojišťovna poskytne pojištěnému plnění ve výši 80% skutečně vzniklých nákladů spojených se zrušením účasti na zájezdu, které pojištěný zaplatil naší agentuře, maximálně však 15 000 Kč. Storno lze přiznat z důvodů akutního onemocnění nebo úrazu pojištěného nebo nejbližších členů rodiny,  z důvodu úmrtí člena Vaší rodiny nebo z důvodů značné škody na majetku následkem trestného činu nebo živelné události. Pojištění se nevztahuje na nemoci existující již při uzavření pojistné smlouv a na těhotenství. Pojištění stornovacích poplatků zaniká dnem odjezdu (případné potvrzení škodní události musí mít datum nejpozději ze dne odjezdu). Při vzniku pojistné události je pojištěný povinen zrušit cestu v cestovní kanceláři neprodleně, nejdéle však nejbližší pracovní den  po vzniku škody, která mu zabránila v nástupu na plánovanou cestu, za předpokladu, že toto by mělo za následek zvýšení stornopoplatků. Přesné podmínky pojištění najdete na následujících stránkách.

CENA ZÁJEZDU

Cena zájezdu je kalkulována na minimální počet 40 studentů. Klesne-li počet studentů pod 40 více jak 6 týdnů před odjezdem, je nutné zvýšit cenu (nutnost zaplatit dopravu) za chybějící studenty.

Cena je kalkulována při kurzu 37,7 Kč/GBP. V případě pohybu kurzu o 10% si vyhrazujeme právo cenu upravit dle Všeobecných smluvních podmínek STUDENT AGENCY.

UBYTOVÁNÍ V ANGLICKÝCH RODINÁCH

Tento typ představuje nejideálnější příležitost, jak poznat anglický způsob života a dále se zdokonalit v angličtině. Hostitelské rodiny zajišťuje zahraniční partnerská agentura. Rodiče obdrží adresu a telefonní kontakt na hostitelskou rodinu spolu s kontakty na průvodce a pedagogický dozor v den odjezdu. Stejné informace předá průvodce studentům v autobuse.

Studenti jsou ubytováni po dvojicích, trojicích nebo čtveřicích v  jedné hostitelské rodině. Většina rodin nebydlí v bytech, ale v rodinných domech. Pokoje v anglických domácnostech jsou však obvykle mnohem menší, než jsme zvyklí. Je třeba také počítat s tím, že anglické domy bývají vytápěny max. na 18 stupňů, v noci i méně, a že je zde daleko chladnější podnebí i častější deště. Přibalte tedy teplé oblečení, nepromokavý plášťkvalitní boty. Do hostitelských rodin není nutné brát si povlečení. Domácí obuv není vyžadována, doporučuje se však pro vlastní pohodlí. Koupelna a toaleta bývají společné s ostatními členy rodiny a je potřeba vzít si vlastní ručník.

V Anglii je jiný systém zásuvek, používání nabíječek telefonů, fotoaparátů apod. je možné pouze po zakoupení elektrickéo adaptéru (asi 5 GBP). Některé rodiny tyto adaptéry vlastní, jiné ne. U nás se prodává univerzální adaptér asi za 300 Kč.

Torbay – ubytování je zajištěno v hostitelských rodinách (2-4 studenti v jedné rodině). Partnerská jazyková škola negarantuje ubytování studentů zcela dle vašich požadavků. Doprava studentů je zajištěna zájezdovým autobusem. Na trase je určeno několik nástupních míst, na kterých jsou vyzvedáváni. Stejným způsobem jsou studenti rozváženi do rodin po skončení výuky a mimovýukových aktivit. Nástupní místa nejsou vzdálena více než 10 minut chůze od ubytování.

Studenti nesmějí sami opouštět rodinu v době po návratu ze společného odpoledního programu.  Výjimkou je pouze večerní aktivita patřící k programu zájezdu.

Rodiny od studentů očekávají respektování zásad jako jsou dohoda o případném použití telefonu či  o případné návštěvě, zdvořilost, slušné chování a šetrné zacházení s veškerým vybavením v domě (v případě poškození vybavení hradí student škodu na místě v plné výši).

Dle zákonů Velké Británie je zakázána konzumace alkoholu osobami mladšími 18 let včetně. Porušení tohoto zákona v hostitelských rodinách může vést k okamžitému vystěhování a ubytování na zbytek pobytu na náklady studenta/ky. Je dobré se vyvarovat i dárkům v podobě českého alkoholu. Jako dárky pro rodiny doporučujeme spíše drobnosti – oplatky, knihu o městě v angličtině, hrníček nebo něco typického pro daný kraj atd.

Upozorňujeme, že nemůžeme ručit za návrat zapomenutých věci z rodin, hotelu nebo autobusu během pobytu. Dávejte si tedy, prosím, na ně pozor a vše si před odjezdem z rodin nebo vystoupením z autobusu pečlivě zkontrolujte. Děkujeme.

STRAVA

Dětem je poskytována v rodině strava formou plné penze (tzn. snídaně, obědové balíčky a večeře). Strava začíná večeří v den příjezdu do hostitelských rodin a končí snídaní a obědovým balíčkem v den odjezdu z hostitelských rodin. Je tedy potřeba, abyste zajistili svému dítěti stravu na cestu tam,  na poslední den pobytu v Londýně a na zpáteční cestu. STUDENT AGENCY prostřednictvím svého průvodce zajišťuje občerstvení na poslední den zájezdu při odjezdu z Londýna, nicméně  doporučujeme počítat s tím, aby bylo dítě vybaveno trvanlivými potravinami pro tyto účely, případně zakalkulovat nákup potravin v Londýně do výše kapesného.

K snídani jsou většinou podávány toasty s máslem, džemem a zejména různé druhy cereálií (např. u nás známé cornflakes). Pije se většinou čaj s mlékem nebo rozpustná káva či džus. Místo oběda většina Angličanů konzumuje pouze obložený chléb (sandwich) nebo jen velmi lehké jídlo. Proto i obědové balíčky, které děti obdrží v případě plné penze, mají spíše charakter „školních svačin“ (obložený chléb a ovoce nebo sladká tyčinka, malé pití). Večeře bývají teplé (obsahují ryby, různé druhy masa, zeleninu, těstoviny atd.).

Vegetariánství, alergie na různé druhy potravin a veškeré zdravotní problémy je třeba jasně vyznačit na přihlášce každého studenta, kterou podepisují jeho zákonní zástupci. V případě zvláštních diet (např. bezlepková), alergií (na ořechy, mléko atd.) nebo specifických požadavků na stravu je účtován příplatek. V případě závažnějšího onemocnění rodiče také uvedou opatření, dle kterých je v případě potřeby nutné postupovat.

REKLAMACE

Reklamaci podává student prostřednictvím pedagoga zástupci STUDENT AGENCY, který skupinu doprovází. Reklamaci služeb poskytovaných anglickými partnery (výuka, ubytování, strava) je vzhledem k zajištění skutkové opodstatněnosti reklamace nutné podat bezprostředně po zjištění nedostatečného plnění služby a to ještě před skončením poskytované služby. Reklamace se podává prostřednictvím průvodce přímo poskytovateli služby, aby mohla být sjednána náprava na místě. Reklamaci služeb poskytovaných českou stranou (doprava, průvodce) je možno podat kdykoliv do návratu do ČR/SR.

O reklamaci a jejím řešení vyhotoví zástupce STUDENT AGENCY zápis. Nebude-li možné závadu fakticky odstranit či kompenzovat, stává se tento zápis podkladem k případnému poskytnutí slevy z ceny. Tato sleva je poskytnuta spolu s dořešením reklamace v zákonné lhůtě 30 dnů po skončení akce. Reklamace, které nebyly podány zástupci STUDENT AGENCY do skončení poskytování příslušné služby a o nichž nebyl vyhotoven zápis nemohou být dále řešeny.

Děkujeme za Vaši  pozornost

Tým školních zájezdů

 

 

 

 

 

 

 

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top