telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nejčastější otázka, která se ozývala v autokaru a vlaku Student Agency 5. října. Skupina francouzštinářů z tercií a kvart se vracela ze studijní cesty do francouzské metropole. Trochu unavení, ale nadšení a plní dojmů a s úpěnlivým přáním vrátit se do Paříže co nejdříve. „Musíme, máme přece Navigo passe.“ Jde o permanentní kartu na dopravní prostředky ve všech pěti zónách velkoměsta platnou celých deset let.

Přelom září a října je období, kdy nápor turistů už opadá a časově dobře rozložený program umožnil v klidu procházet prázdnými sály impresionistů v Musée d´Orsay, absolvovat během dvou hodin okruh dvanácti stěžejních děl v Louvru. Součástí vzdělávací náplně cesty bylo i stravování „a la française“ v restauraci ubytovacího centra FIAP Jean Monnet. Volný výběr předkrmů, hlavních jídel a tak lákavých dezertů, že jsme si je fotografovali. Ubytování v moderně vybavených pokojích v centru Paříže a Navigo passe nám umožnil každý večer po výborné večeři pokračovat v objevování Paříže – noční Paříž z Vítězného oblouku, noční vyjížďka po Seině kolem l´Ile de la Cité a nakonec „nuit blanche“ („bílá noc“) francouzského moderního umění.

 

Terciáni a kvartánky se přes svůj nízký věk stali odborníky na impresionismus, na stěžejní díla Louvru, na secesní památky Paříže. Co může být větší odměnou pro francouzštináře, než správné odhadnutí autorů neznámých impresionistických obrazů, na které jsme narazili v učebnici terciánů. Parfait!

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top