telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V sobotu 28. 11. 2015 proběhlo v ostravské ZOO finále Soutěže mladých zoologů, ostatně jako v posledních letech, za účasti našich žáků, tentokráte za pedagogického dozoru profesorů Rašovského a Adamuse. V kategorii I (mladší žáci) nás reprezentovala dvě družstva ze sekundy A paní profesorky Platošové. Ve finále této kategorie se mezi sebou utkalo 11 pětičlenných družstev. Družstvo ve složení Kateřina Frnková, Michaela Serynová, Barbora Suchánková, Markéta Sýkorová a Erika Škarková zvítězilo a žákyně tak obhájili první místo ze semifinále. Družstvo chlapců sekundy A ve složení Huy  Doan, Jakub Christoph, Ludvík Semerák, Jáchym Šugárek a Tomáš Vaněk z primy A, skončilo celkově 11. Vezmeme-li, že to je umístění z celkem 158 družstev, která se soutěže účastnila, pak je to skvělý výsledek.

 

Větší drama se dělo ve finále kategorie II (starší žáci). Tam nás reprezentovalo družstvo kvarty A pana profesora Adamuse s kapitánem Martinem Můčkou.

Martin Můčka, Jan Chamrád, Matěj Johánek, Zuzana Zdařilová a Kristýna Dočekalová to je pětice, která se úkol za úkolem systematicky probíjela na stupně vítězů a šla tentokrát jasně za svým cílem – dopadnout co nejlépe. Porazili všechny ostatní a stanuli tak včele soutěžního pelotonu, který čítal 137 družstev. To je parádní výsledek.

Krásnou odměnou pro obě vítězná družstva pak dozajista bylo krmení slonů!

Všem žákům děkujeme za vzornou reprezentaci našeho gymnázia a přejeme mnoho úspěchů i v kole jarním, kdy proběhne Velká cena ZOO.

RNDr. Tomáš Adamus, Ph.D., Mgr. Zdeňka Platošová, Mgr. Petr Rašovský

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top