telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Naše žákyně oktávy Kateřina Červinková získala v celorepublikové soutěži s názvem Česká lingvistická olympiáda z celkového počtu 1534 míst vynikající 19. místo. Do pětadvacítky nejúspěšnějších se vešla jen jedna ostravská střední škola – Matiční gymnázium. Ostrava se díky tomuto úspěchu našeho gymnázia dostala na přední pozice v soutěži nejlepších žáků z celé ČR. Česká lingvistická olympiáda je Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy zařazena do programu Excelence a je vyhlašována Filozofickou a Matematicko-fyzikální fakultou Univerzity Karlovy a MŠMT.  Soutěž se týká exotických jazyků a žáci v ní uplatní jazykové a logické dovednosti. Úspěšnými řešitelkami se staly také naše žákyně Helena Kopelová a Jitka Vlčinská, kterým blahopřejeme.

Kateřině velmi děkujeme za skvělou reprezentaci nejen našeho gymnázia, ale i Ostravy a celého Moravskoslezského kraje. Přejeme jí hodně úspěchů ve 2. kole této soutěže, které se uskuteční v Praze.

Kateřina Červinková je žákyní třídy PhDr. Ivany Fuxové, školní kolo České lingvistické olympiády zorganizovali a s UK v Praze a MŠMT spolupracovali Mgr. Zdena Švrčková a Mgr. Rostislav Gromnica.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top