telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Žákyně sekundy Ester Pelikánová je mladá recitátorka, která má ve svém repertoáru mimo jiné dva texty, se kterými výrazně uspěla v obvodním i městském kole soutěže mladých recitátorů – získala krásné 1. místo a postupuje do krajského kola.

Píseň o kamarádovi (Vladimir Vysockij) pojednává o významu pravého přátelství mezi lidmi, druhý text s názvem Stopy v písku (Margaret Fishback Powers), známý také jako Šlépěje, s podtitulem Pravdivý příběh o básni, která inspirovala miliony lidí, je ještě zajímavější – člověk v něm zjišťuje, že Bůh v nejtěžších chvílích jeho života už nekráčel vedle něj, protože ho nesl na svých ramenou.  Šlépěje byly rozebrány se žáky sekundy v hodině českého jazyka a jejich smyslu děti zcela porozuměly a velmi živě o něm diskutovaly. Velké poděkování za poskytnutí tohoto textu patří samozřejmě Ester, a zejména pak její mamince Jeannette Pelikánové.

Je jasné, že texty jsou pro mladou, jedenáctiletou recitátorku velmi náročné, ovšem citujeme verdikt poroty: "....i když sis vybrala nelehkou báseň, s těžkým textem, jednoznačně jsi vítězem, jelikož
jsme ti věřili, že vnímáš a víš, o čem recituješ..."

Této soutěže se zúčastnila i naše žákyně sekundy Ema Kočířová, která je také velmi talentovaná, zvítězila ve školním kole a bude se účastnit dalších recitačních soutěží.

Oběma žákyním děkujeme, Ester přejeme hodně úspěchů v krajském kole!

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top