telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

EUROREBUS je vědomostní soutěž určená žákům základních a středních škol. Co nás na něm tak baví?

Možná je to široká oblast znalostí, které testuje. Pořadatelé nás zásobují otázkami ze zeměpisu, dějepisu, aktuálního dění ve světě, ale třeba i z fyziky, umění, sportu nebo etikety. Cílem je pak jediné – abychom vnímali svět v souvislostech.
Čtyři věkové kategorie. Prvňáčci se potkávají s maturanty. Tři typy soutěže. Zápolí spolu jak jednotlivci, tak třídy, ve finále celé školy. V průběhu školního roku vyplňujeme elektronické testy a sbíráme body. Ty jsou rozhodující pro účast na krajském kole. Nejlepší z krajských kol se utkají vždy na začátku června v Praze. K nim jsme, spolu s asi tisícem dalších, patřili i my.
A tak jsme se ráno 6. června, vydali do Prahy. Tentokrát nás přivítali v kongresovém centru Top hotelu na Chodově. Stejně jako to bylo v krajských kolech, i teď jsme si směli vyzkoušet v předsálí zajímavé aktivity, například skládání map aj. A když nám ředitel Eurorebusu a náměstek ústředního školního inspektora popřáli, aby to byla prča, už nebylo cesty zpět. Rozdalo se zadání, propisky v ruce a začalo se psát. Nejprve přišly na řadu třídy- Sekunda A a poté jednotlivci-Martin Lichovník a Ondřej Horák.
Odpoledne po dopsání všech testů nás čekala zajímavá přednáška horolezce Marka Holečka, který nám vyprávěl různé své zážitky ze světa.
Když se schylovalo k půl třetí, vešli do sálu pořadatelé a postupně předali všechny medaile a poháry školám- my jsme vybojovali stříbro za sekundu A, avšak naše zastoupení ve skupině jednotlivců si vedlo také velmi dobře- Ondra skončil12. a Martin 13.
Na závěr si ještě dovolím zmínit citát z Markovy přednášky: „Nevím, proč to dělám, ale baví mě to.“ A jak už bylo na začátku řečeno, ani my nevíme, proč konkrétně Eurorebus děláme, ale hlavní je, že nás to stejně jako Marka baví. Tak jen doufám, že nám to ještě nějakou chvíli vydrží.

Markéta Sýkorová (SA), Martin Lichovník (SPTB)

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top