telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dne 14. 6. 2016 studenti Matičního gymnázia navštívili v Cooltouru divadelní adaptaci Shakespearovy hry „Komedie omylů“, nastudovanou souborem „Hladnov English drama club“. Hladnovští studenti se jedné z prvních her, které velký dramatik napsal, chopili s citem a vtipem. Představení bylo v anglickém jazyce, jak název divadelního souboru napovídá, a hlavní zápletkou děje byla záměna bohatých a chudých dvojčat (konkrétně Antifola Syrakuského a Efeského a jejich sluhů Dromia Syrakuského a Dromia Efeského). Dvojníci roztáčejí kolotoč, plný omylů, protože nikdo neví kdo je kdo. Adriana, manželka Antifola Efeského, zaměňuje svého manžela s jeho bratrem, on ji zapírá a navíc se dvoří její sestře. Zároveň Adriana vyhání od svého domu svého skutečného manžela a ten ji podezírá z nevěry. Antifolus Efeský předtím se zlatníkem dojednal koupi zlatého náhrdelníku pro svou ženu, ten však šperk předává Antifolu Syrakuskému, zatímco peníze požaduje po skutečném majiteli, který odmítá zaplatit za něco, co dosud neobdržel.
Protože se jedná o komedii, všichni očekáváme, že drama skončí šťastně. A naše očekávání se vyplní, vše se vysvětlí, manželka se vrátí ke svému skutečnému manželovi a jeho bratrovi se dostane lásky té, jíž se dvořil.
Na hře oceňuji především to, že do ní studenti vnesli vtip skrze situační komiku, zvládli její náročnost (protože děj je opravdu prekérně zamotaný) a to ve výborné angličtině.

Zuzana Samiecová, 3.A

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top