telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ve dnech 22.-24. 6. se vybraní žáci tercie A a kvinty A zúčastnili třídenní fyzikální exkurze do Liberce.

 

Nejprve jsme se vydali do Technického muzea Liberec, kde jsme obdivovali krásu sběratelských kousků různých technických exponátů. Poté, protože nám ještě zbyl čas, jsme se vydali do nedalekého Severočeského muzea, kde byly rovněž velmi zajímavé výstavy, ať už přírodovědného rázu, či historického.

Druhý den jsme navštívili Ještěd, jmenovitě strojovnu lanovky a následně technické zázemí vysílače. Cestou dolů jsme vyzkoušeli školou zakoupené navigace Garmin ke Geocachingu. I když nám nalezení některých ,,kešek" dalo zabrat (protože na některých místech jsme je nemohli najít z důvodu, že tam žádné nebyly :D), nedali jsme se odradit a postupně všechny ostatní nalezli.

Třetí den jsme navštívili iQLANDII, která je celá věnována vědeckým výstavám v mnoha různých oborech. Po celé dopoledne zde navíc probíhaly živé ukázky a demonstrace, např. Science show věnovaná chemickým pokusům, Vodní fontána s vodní obrazovkou, Teslův transformátor připojený na frekvenční modulátor nebo Ohnivé tornádo. Celou exkurzi si žáci i pedagogický dozor (prof.

Martinák a prof. Dragon) pochvalovali a doufáme, že se i příští rok bude konat další exkurze na jiné zajímavé místo.

Autoři fotografií: Adam Dragon, Michal Novák

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top