telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Když měli francouzštináři po návratu ze studijní cesty do Paříže odpovědět na otázku, co se jim v Paříži nejvíce líbilo, ozývalo se: „Sainte Chapelle“, „Musée d´Orsay“, „jídlo“, „křupavé croissanty“, „večerní Chapms-Elysées“, ale nejčastější odpovědí bylo: „atmosféra Paříže“.

Tak i ti nejmladší, terciáni, vycítili, proč se lidé do Paříže vracejí. Když jsme se v sobotu večer projížděli po Seině, osvětlená Eifellovka byla úchvatná, ale pohled na bezstarostné Pařížany, studenty, turisty, kteří si na březích Seiny povídali, hráli na kytaru, dokonce i tančili, byl nezapomenutelný. Tak jsme si v duchu i nahlas říkali: „sem se vrátím příští léto“, „tady chci studovat.“ A proč ne? Mezi absolventy Matičního gymnázia posledních deseti, patnácti let jsou i ti, kteří v Paříži studovali (na příklad Petra Vašková přímo na Sorboně) nebo ve francouzské metropoli strávili několik měsíců studijní stáže.
Díky tomu, že se terciáni, kvartáni i oktaváni na studijní cestu předem připravili a na místě pak na vlastní oči viděli, co už znali teoreticky, byly jejich vjemy a zážitky velmi intenzivní a trvalé. A to bylo cílem studijní cesty do Paříže ve dnech 21. – 26. září 2016.



ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top