telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dne 29. 11. 2016 se naši studenti účastnili šachového turnaje „Memoriál Igora Mačejovského“ konaném na Biskupském gymnáziu.

K naší velké radosti v kategorii B nižšího gymnázia Tomáš Vaněk ze SA vyhrál a Vojtěch Žolnerčík z TB byl třetí. I v kategorii C vyšších gymnázií naši reprezentanti srdnatě bojovali. Po velmi napínavé poslední partii skončil Ondřej Chlapek z OKTA na čtvrtém místě a Jan Volný ze 4. A byl pátý a hned po něm na šestém místě se umístil Tomáš Oborný z KVIA. Turnaj byl velmi dobře obsazen a v obou kategoriích startovalo více než 30 hráčů. Tento úspěch našich žáků lze proto považovat za doslova vynikající.
Dne 20. 12. 2016 se na naší škole konalo okresní kolo šachového přeboru středních škol v kategorii B základních škol a nižších gymnázií. Na naší škole se sešlo pět týmů, které pod dohledem rozhodčího bojovaly o postupová místa na krajském kole konaném ve Frýdku-Místku. Naše družstvo skončilo těsně třetí, a tudíž do krajského kola nepostoupilo. Turnaj jsme tradičně spolupořádali se SPŠEi Kratochvílova, která hostila kategorii C starších žáků. I v této kategorii jsme měli zastoupení a naši hráči skončili třetí a taktéž těsně nepostoupili. Ale i tak je třeba jejich výkon ocenit, protože bojovali v konkurenci 11 kvalitních týmů.
Všem mladým šachistům děkujeme za vzornou reprezentaci Matičního gymnázia Ostrava.


ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top