telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ve dnech 5. a 6. dubna 2017 se pěvecký sbor MGO, již tradičně, zúčastnil 48. ročníku festivalu gymnaziálních souborů v Otrokovicích.

Vlastní přehlídka pěveckých těles probíhala v dopoledních hodinách v budově kulturního domu Beseda, kde si jednotlivé soubory vyslechli jak žáci, tak sami organizátoři této akce a také představitelé města Otrokovic a Zlína. Vystoupení se nám velmi povedlo, obecenstvo bylo nadšené. Náš sbor ze svého bohatého repertoáru vybral  jedenáct skladeb nacvičených pod vedením Mgr. Zdeny Švrčkové. Mezi nimi byly lidové písně, skladba Jaromíra Nohavici, latinská skladba, Atentát skupiny Kryštof nebo Feeling Good od Muse. Na kytaru nás doprovázel Matyáš Hroch a sólo zpívala Kamila Holmanová. Po odzpívání písní a zhlédnutí některých dalších souborů jsme navštívili město Zlín a večer se přesunuli na ubytování do Domu mládeže Střední odborné školy Otrokovice. Další den dopoledne jsme se vlakem vrátili zpět do Ostravy. Celá akce se nám velice líbila, rádi jsme představili část bohaté zájmové činnosti na našem gymnáziu a rádi  se festivalu zúčastníme i v příštím školním roce.
Garantem celé akce byla již tradičně Mgr. Zdena Švrčková a pedagogický dozor navíc zajišťovala i Mgr. Alena Tesařová. Oběma dámám děkujeme za jejich čas a zájem. Víme, že ne každý žák gymnázia má v dnešní moderní a rychlé době příležitost proniknout do tajů klasického sborového zpěvu. Matiční gymnázium Ostrava nám tuto skvělou možnost nabízí.




ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top