telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dne 26. 4. 2017 se uskutečnila Městská soutěž zdravotnických družstev středních škol a o týden později proběhla soutěž pro nižší stupeň gymnázia, již tradičně v prostorách ZŠ na ul. Zelená v Ostravě-Mariánských Horách.

Během soutěže žáci prokazují teoretické znalosti z první pomoci, historie ČČK, hygieny a toxikologie formou testů a uplatňují praktické znalosti a dovednosti při modelových situacích život ohrožujících stavů událostí běžného života. Tentokrát měli zdravotníci ČČK připraveny pro naše soutěžící tři stanoviště, které prověřily správnost ošetření a sehranost celého týmu. Týmy se zde setkaly například s potyčkou na WC, kolapsem, tepenným krvácením, bezvědomím, ale hlavně následoval individuální zásah k prověření každého člena týmu v nejdůležitějším úkonu první pomoci, a to v oživování. Matiční gymnázium reprezentovala tři družstva v kategorii středních škol a dvě družstva v kategorii ZŠ.
Družstvo 1. A velitelky Báry Bergerové ve složení Kateřina Muroňová, Bára Divínová, Gabriela Lyčková a Dominika Karasová, které obsadily krásné 7. místo. Družstvo velitelky Lenky Pankové (SXA ) se členy- Kristýnou Kriebelovou (2. A), Filipem Šrubařem a Radkem Trchalíkem (hostující žáci) získalo bronzovou medaili, i přesto, že jejich tým byl oslaben o jednoho člena. Družstvo mistrů ČR z roku 2015 ze sexty B již v tradičním složení Kateřina Havlíčková, Tereza Krejčová, Anna Macečková, Karolína Polášková s velitelem Petrem Koštělem opět zvítězilo!!!. Opravdu velkou škodou je, že kategorie středních škol nemá navazující postupová kola a naši zdravotníci tak ztrácejí možnost „změřit síly“ se zdravotníky jiných středních škol v rámci celé ČR.
Naopak v kategorii základních škol se dá probojovat do krajského, případně do republikového kola. Velkou škodou je, že postoupit mohou pouze vítězové, protože jsme letos obsadili první dvě příčky.
Na druhém místě v městské soutěži skončilo družstvo s velitelem Janem Dostálem (KVB), Alenou Kadlčíkovou (KVA), Annou Kuropčákovou (SB), Petrem Štěpánem a Eliškou Titorovou (SA). Tento tým se zúčastnil soutěže poprvé a dosažené stříbrné místo je dozajista velkým úspěchem. Náš vítězný tým, ve složení Huy Doan, Eliška Sýkorská (TA), Petra Adamčíková, Natálie Buchalová a Tereza Vilímová (KVA)  bude Matiční gymnázium reprezentovat v krajském kole v Olomouci 3. 6. 2017, stejně jako tomu bylo loni, kdy se probojovali až do kola republikového a obsadili třetí místo. Držme tedy první červnovou sobotu všichni palce!!!
Všechna naše zdravotnická družstva vzorně reprezentovala Matiční gymnázium a prokázala vysokou úroveň znalostí v poskytování život zachraňujících úkonů. Děkujeme všem zdravotníkům za skvělé výkony a obětavou přípravu.

 

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top