telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dne 21.6.2017 se skupinka studentů našeho gymnázia vydala na archeologickou exkurzi ve spolupráci s archeology Slezské univerzity v Opavě.

Nejprve jsme měli možnost prohlédnout si archeologii v praxi na obchvatu Opavy, kde nám poskytla informace o tomto výzkumu paní Mgr. Kateřina Papáková, Ph.D. Poté jsme se přesunuli do Poštovní štoly, která se nachází nedaleko města Zlaté Hory, kde archeologové také dělali výzkum. Poutavý výklad nám poskytl průvodce štoly pan Zdeněk Tichopád. Poslední přesun byl do Krnova, kde jsme vyšplhali na Cvilín a dále jsme pokračovali na zříceninu hradu Šelenburk. Během cesty nám pověděl archeolog Ondra něco o pravěkém osídlení Krnovska a na Šelenburku se povídání o tomto hradě s obvodovou zástavbou ujal archeolog Petr. Celý výlet byl zakončen na Slezské univerzitě, kde jsme měli možnost se setkat s vedoucím ústavu archeologie panem doc. Janákem, který nám byl ochotný zodpovědět všechny dotazy. Výlet jsme si všichni užili a hodně jsme se dozvěděli o tom, co obnáší práce archeologa. Věřím, že tato akce není poslední, která se uskuteční ve spolupráci s ústavem archeologie Slezské univerzity.
Tímto bych, za všechny zúčastněné studenty Matičního gymnázia, chtěla poděkovat paní Mgr. Kateřině Papákové, Ph.D.; panu průvodci z Poštovní štoly Zdeňku Tichopádovi; vedoucímu ústavu archeologie Slezské univerzity panu doc. Janákovi; paní Mgr. Janě Bittové a v neposlední řadě archeologům Bc. Ondrovi Tomančákovi a Mgr. Petru Ratajovi za zprostředkování tohoto výletu.

Foto Petr Rataj

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top