telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Skupina studentů měla opět po roce možnost vyrazit do Bruselu, a to díky europoslanci panu Ing. Evženu Tošenovskému.

 

Od pondělí 26. listopadu do pátku 30. listopadu tak mohli studenti nejen z našeho gymnázia, ale i z Wichterlova gymnázia a Vysoké školy báňské objevovat kouzla Bruselu, Lucemburku a přijít na kloub fungování evropských institucí.
Hned po příjezdu jsme se společně vydali do Parlamentária, kde jsme se, díky interaktivní výstavě, mimo jiné, dozvěděli více o historii členských zemí, historii Evropské unie a také její současnosti. Následně jsme se přesunuli do hotelu, který byl jen pár kroků od hlavního náměstí Grand-Place, vypravili jsme se také k jednomu z nejznámějších bruselských symbolů,  tzv. čůrajícímu chlapečkovi.
Druhý den jsme navštívili další známý bod Bruselu, a to Atomium, 165 miliardkrát zvětšený model atomu železa. Dále se naše cesty s výpravou z Wichterlova gymnázia rozešli. Zatímco oni jeli do Antverp, my jsme se rozhodli zůstat v Bruselu a pokračovat v jeho objevování. Navštívili jsme tak Art & History Museum a Muzeum hudebních nástrojů s krásnou kavárnou a výhledem na celé město.
Poslední den jsme začali přednáškou o fungování Evropské unie přímo v budově Evropského parlamentu, byli jsme svědky části debaty v jednacím sále a mohli tak vidět naživo asi 60 europoslanců a slyšet práci tlumočníků. Poté jsme se přesunuli do Lucemburku, který nás všechny uchvátil svou krásnou architekturou. Původně byl Lucemburk vojenskou pevností a tak je toto město na skále obehnáno hradbami a celou řadou podzemních chodeb, které občany chránily také během světových válek. Poté už následoval jen návrat domů.
Děkujeme tak nejen panu europoslanci, ale také škole a hlavně pánům profesorům Maníkovi a Mohelníkovi za krásný zážitek.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top