telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na čtvrtek 7. 3. 2019 připravil Ing. Dragon pro členy střeleckého kroužku, ale i další zájemce z řad studentů našeho gymnázia zajímavou aktivitu v podobě střelecké soutěže IQ Shooting Challenge.

A nebyla to soutěž ledajaká.
Kdo si ve čtvrtek přišel zastřílet, musel se k terčům probojovat řadou logických úloh. Soutěžící řešili trojrozměrná bludiště, přičemž přitom sbírali indicie, které jim následně pomohly sestřelit ty správné cíle. Když pak ve finále dostali povolení sestřelit pouze cíle označené některým násobkem tří, horko těžko mnozí vzpomínali na hodiny matematiky a kritéria dělitelnosti. Nebyla pak nouze o kuriózní situace, při nichž někteří místo do plechovky zamířili na číslo umístěné pod ní. Nebyla to jediná soutěž, kterou Ing. Dragon s Mgr. Rašovským připravují, podobně zajímavá a úspěšná byla například hra (vá)noční (ne)štěstí s originálním plakátem.
Předmětová komise matematiky s povděkem kvituje zařazování logických a matematických úloh do podobných soutěží a chystá se dne 1. dubna udělit Ing. Dragonovi Řád zlatého kružítka za mezipředmětové vztahy.
Výsledky a fotografie najde zvídavý čtenář na FB stránce kroužku
https://www.facebook.com/SKMGOstrava.

 

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top