telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Do bazaru? Nikdy!" prohlásil profesor Richard rezolutně při jednom z rozhovorů, kterými bavili diváky moderátoři koncertu kapely Údy z půdy v pauzách mezi skladbami. V úterý 20. dubna 2010 bylo v Hudebním bazaru co poslouchat, ať už se jednalo o hudbu v podání kapely studentů Matičního gymnázia Údy z půdy nebo veselé povídání moderátorů Veroniky Javůrkové a Jiřího Lokaje.

Údy z půdy fungují na Matičním gymnáziu zhruba rok pod dohledem Mgr. Markéty Šňupárkové. Na koncert v Hudebním bazaru se hudebníci pečlivě připravovali a bylo to vidět - tedy spíš slyšet. Široký repertoár dal zúčastněným možnost poslechnout si Beatles, Michaela Jacksona, ale taky třeba Včelku Máju. Šikovný výběr skladeb doplnilo nadšení a elán, se kterými účinkující hráli a zpívali. Kupříkladu Václav Strýček, jedna z nejvýraznějších tváří večera, si pobyt na pódiu jednoznačně užíval. (Na ostatní jsem kvůli sloupu a Vaškovi bohužel většinou neviděl.)

Přípravu nezanedbalo ani moderátorské duo, a tak se návštěvníci Hudebního bazaru nenudili ani v pauzách mezi písničkami. Vtipné dialogy, slovní hříčky ("Údatý - vlastně udatný - Venda") a otázky na tělo, které se nebáli položit ani profesorům, to vše přispívalo k dobré náladě a příjemné atmosféře.

Z rozhovorů návštěvníků, jejichž útržky bylo možno zaslechnout po skončení koncertu před klubem, lze soudit, že spokojení byli všichni - pyšní rodiče, spolužáci i hudebníci. Poděkování patří nejen jim, ale také Hudebnímu bazaru za poskytnutí prostor.

Kapela Údy z půdy se svým program odjede 4. 5. do Náchoda, kde se zúčastní 13. ročníku festivalu studentské tvořivosti Náchodská Prima sezóna. Přejeme ji hodně zdaru a další spokojené posluchače.

A ještě malá poznámka. Jak se později svěřil prof. Richard, otázka, zda chodí nakupovat do bazaru, jej poněkud zaskočila, neboť bazar ve francouzštině znamená taky trošku něco jiného. Věděl jste to, moderátore?

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top