telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

1. června 2010 se na Vítkovické střední průmyslové škole a gymnáziu konal pátý ročník soutěže English Nightingale (Anglický slavík) – soutěže ve zpěvu anglických písní žáků středních škol Moravskoslezského kraje. Naši studenti se na soutěž po loňské úspěšné premiéře vypravili s velkým cílem opět v některé z kategorií zvítězit.

S vylosovaným číslem 1 předvedl Sbor dobrovolných zpěváků Matičního gymnázia pod vedením paní profesorky Markéty Šňupárkové v konkurenci šesti sborů skvělý výkon a porota mu za něj udělila první místo. Celosvětově známá píseň M. Jacksona We Are the World sklidila velký úspěch. Velký výkon zde předvedli také sóloví zpěváci T. Kerekeš, V. Ćosićová, A. Gajdečková, T. Honková, M. Kostolányová a V. Uskov. Ti si spolu se sborem, houslovým, kytarovým a klavírním doprovodem vysloužili obrovský potlesk publika.

Součástí soutěže byla také kategorie sólových zpěváků a duetů. V konkurenci osmnácti zazpívaných písní se do paměti poroty zapsala Kristína Štelbaská, která za doprovodu klavíru, kytary a příčné flétny zazpívala úžasnou píseň May Way.

Anglický slavík se konal už popáté, ale náš sbor se účastnil pouze dvakrát. Loni jsme získali 2. místo, letos jsme si odvezli 1. místo a velký dort. Bohužel organizace letošního ročníku byla o hodně slabší než loni…

Počet mikrofonů byl velice omezen, akustika nebyla žádná, klavír byl velice, velice rozladěný a připojení dalšího nástroje (v našem případě třeba kytary) bylo skoro nemožné. Nazvučení mikrofonu a nástrojů bylo příšerné a pokud někteří účastníci zpívali s nahrávkou, byl velký problém zaslechnout jejich hlasy pod duněním hudby. Dokonce to zašlo až tak daleko, že si sama paní porotkyně zastavila vystoupení a poprosila o přezvučení.

Až na tyto menší zádrhely jsme se s radostnými úsměvy vrátili a naši školní sbírku obohatili o pohár a diplom za 1. a 2. místo v Anglickém slavíkovi.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top