telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Naše škola se pravidelně účastní několika matematických soutěží. Přinášíme přehled soutěží pro školní rok 2010/2011, z nichž některé již probíhají. Bližší informace získáte u svého vyučujícího matematiky Přejeme hodně úspěchů.

(Nadpisy jednotlivých soutěží fungují zároveň jako odkazy na oficiální weby.)

Matematická olympiáda

Soutěž pro všechny studenty. Soutěží jednotlivci v různých kategoriích. Úlohy prvního kola jsou již zveřejněny.

Soutěž v řešení sudoku

Proběhne 16. listopadu v Havířově. Jedná se o soutěž tříčlenných družstev. Každá škola může do soutěže vyslat pouze jedno družstvo, takže před samotnou soutěží proběhne u nás ve škole nominační kolo. Zájemci se mohou hlásit u Mgr. Fismola nebo Mgr. Martináka do 15. 10. 2010.

pIšQworky

Týmová soutěž v piškvorkách. Proběhne 19. listopadu v Ostravě. Pětičlenné týmy (s případnými náhradníky) se mohou hlásit u Mgr. Fismola nebo Mgr. Martináka do 15. 10. 2010. Školu mohou reperezentovat tři týmy.

Moravskoslezský matematický šampionát

Organizuje Wichterlovo gymnázium v Ostravě, letošní ročník proběhne 21. října. Soutěž je pro žáky septimy a třetího ročníku.

Pikomat

Korespondenční seminář pro žáky primy až kvarty. Úlohy prvního kola jsou již zveřejněny.

Kokos (Koperníkův korespondenční seminář)

Korespondenční seminář pro žáky primy až kvarty. Úlohy první série jsou již zveřejněny.

Matematický korespondenční seminář

Korespondenční seminář pro žáky vyššího gymnázia. Úlohy první série jsou již zveřejněny.

Internetová matematická olympiáda

Pro studenty vyššího gymnázia – jednotlivce nebo týmy. Proběhne pravděpodobně v listopadu 2010.

Pythagoriáda

Matematická soutěž pro primy a sekundy. Probíhá na jaře.

Matematický klokan

Matematická soutěž pro všechny žáky. Probíhá na jaře.



Na závěr přinášíme (jako motivaci) malé ohlédnutí za úspěchy v minulém školním roce.

V okresním kole Matematické olympiády v kategorii Z6 se 3 žáci stali úspěšnými řešiteli a nejlépe z nich se umístila Sára Wranová na 1. místě. V kategorii Z7 naši školu reprezentovali dva žáci a oba se stali úspěšnými řešiteli – Michal Maršálek na 2. místě a Vojtěch Owsianka na 4. místě. V kategorii Z8 jsme sice na medailové pozice nedosáhli, ale i přesto máme tři úspěšné řešitele. V kategorii C pro první ročníky středních škol jsme taktéž byli úspěšní. Martin Poloch v krajském kole obsadil pěkné 10. místo.
V soutěži Pythagoriáda 2009/2010, která se každoročně vyhlašuje pro žáky 6. a 7. tříd, jsme taktéž zabodovali. V okresním kole kategorie 6. třída obsadila Sára Wranová 2. místo, okresní kolo kategorie 7. třída suverénně vyhrála Jitka Vlčinská a David Kocián s Michalem Maršálkem získali pomyslnou bronzovou medaili.
Loňský ročník soutěže Matematický klokan 2010 v kategoriích Benjamín a Kadet jednoznačně ovládlo Matiční gymnázium. V konkurenci 17 ostravských středních škol naše škola výrazně zabodovala. V kategorii Benjamín (pro žáky 6. tříd) jsme obsadili prvních 6 míst a suverénně jsme tak tuto kategorii vyhráli. Bezkonkurenčně nejlepší řešitelkou této kategorie byla Kateřina Červinková se 120 body ze 120 možných. V kategorii Kadet (pro žáky 7. tříd) obsadil první místo Michal Novák se 115 body ze 120 možných.
Loni poprvé jsme se navíc zúčastnili dalších tří soutěží – Internetová matematická olympiáda, Logická olympiáda a Pišqworky 2009. Ani v těchto soutěžích jsme nezaháleli a získali jsme pěkná umístění.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top