telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V březnu roku 2009 vznikla v hlavách několika studentů myšlenka zapojit se v soutěži Anglický slavík a obnovit místo naší školy na hudební scéně ostravských středních škol. Vznikl tak Sbor dobrovolných zpěváků pěvecky vedený paní profesorkou Šňupárkovou a organizačně Matějem Bendou.

O tři měsíce později se do sboru přihlásilo na tři desítky studentů z různých ročníků školy a v květnu roku 2009 získali druhé místo v soutěži Anglický slavík, kde konkurence dosahovala počtu 25 sborů z Ostravy a okolí. Chuť zpívat nás udržovala a Sbor dobrovolných zpěváků se tak stal populární volnočasovou aktivitou pořádanou na půdě školy. Sbor vystupoval na vánočním koncertě, druhém i třetím ročníku fotografické soutěže, I. a II. Garden party,... V roce 2010 pak získal první místo ve Francouzském slavíkovi a rovněž první místo v Anglickém slavíkovi. Postavení naší školy se tedy v oboru soutěžním zvýšilo za hranice našeho prvotního plánování, a tak s námi už ostravské střední školy počítají jako s váženým konkurentem.

V této době je ve sboru stále přes 30 studentů od prim až po septimy, každou středu 0. hodinu pilně nacvičují a těší se veliké oblibě při školních akcích, pravidelně je na ně vedle ostatních sborů školy pozván a připravuje se na další ještě lepší výkony, které posoudí jen nadšený divák a posluchač. Posledním nápadem sboristů byla nominace paní profesorky Šňupárkové na Zlatého Ámose 2010/2011.

Každý hlas je dobrý, a tak jestli se chce do sboru kdokoli přihlásit, stačí mít chuť zpívat a nebát se bojovat o vítězství!

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top