telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dohrávka posledního kola ze dne 18. ledna mezi týmem kvinty B a výběrem 4. A uzavřela základní část druhého ročníku florbalové ligy Matičního gymnázia. Byť tento zápas vyhrála 4. A poměrem 6:5, velké změny v tabulce již nepřinesl. Kvinta B totiž měla již před tímto duelem jistotu prvního místa a naopak 4. A již byla bez šance na postup do play-off, do kterého postoupily první čtyři týmy, jelikož na čtvrtou pozici okupovanou septimou A ztrácela nedostižných 5 bodů.

Vítězem základní části se tak stala i letos kvinta B, i když její převaha už nebyla tolik výrazná jako v minulé sezóně. V play-off se střetne s výběrem septimy A, který při bodové shodnosti s celky sexty B a sexty A odsoudila na čtvrté místo tzv. minitabulka. Druhou dvojici pro vyřazovací boje tedy vytvořily obě sexty a můžeme se tak těšit na další derby.

Letošní ročník byl obecně velmi vyrovnaný. Účastnilo se jej 7 týmů a prvního od čtvrtého dělí pouze 2 body a v závěsu je dále 4. A s dvoubodovým odstupem, která dosáhla vůbec nejvyrovnanější možné bilance. Na své konto si tato třída připsala 2 výhry, 2 remízy a 2 porážky při skóre 32 vstřelených a 32 obdržených branek. Loňskému finalistovi to však na postup do vyřazovací části nestačilo.

Základní část sezóny 2010/2011 přinesla doslova brankové hody. I letos mohly týmy nasadit 3 hráče do pole + brankáře a ve 20 zápasech padlo neuvěřitelných 185 gólů, což znamená průměr 9,25 branky na jeden zápas, jehož čistá hrací doba trvá 15 minut. Nejproduktivnější ofenzivou se mohly pyšnit výběry sexty B a 4. A, které soupeřům nasázely 33, resp. 32 branek v 6 zápasech. Naopak vyloženě zklamali střelci 1. A, kterým se podařilo rozvlnit brankovou síť soupeřů pouze 12krát. Propracovanou defenzivu letos opět předvedla kvinta B, která inkasovala jen 16krát.

Nejlepším střelcem základní části se stal s 12 góly Filip Hanus ze septimy B, jehož tým se však do play-off nepropracoval. Hranici 10 gólů se podařilo pokořit ještě dalším 4 střelcům.

Usilujeme o to, aby se vyřazovací část (semifinále, finále a zápasy o umístění) odehrála opět v tělocvičně Čapkovy sokolovny, která nabízí prostornější hřiště i divácké zázemí. Vítěz získá putovní pohár, který má nyní v držení díky loňskému vítězství v turnaji třída kvinta B.

V neposlední řadě patří velké poděkování profesorům, kteří obětovali svůj volný čas a strávili jednotlivá pondělní odpoledne jako dozor v tělocvičnách. Tímto bychom chtěli poděkovat profesorkám Čejkové, Kretkové a Rychtarčíkové a profesorům Schenkovi a Martinákovi.

 

Daniel Kunz

senátní výbor pro sport

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top