telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zvu tímto všechny zájemce na schůzky Sdružení přátel diktátů, které – tak jako loni – začne pracovat na naší škole jako kroužek pro ty, kteří si chtějí vylepšit své dovednosti v pravopisu. Časově nenáročným způsobem (jednou měsíčně) budou mít studenti možnost si ověřit, jak na tom vlastně jsou, při následné opravě a rozboru se pak mohou zeptat i na to, na co jinak v hodinách ČJ není čas – probíráme jevy jako je psaní velkých písmen, psaní i/y, s, z, vz apod. Přitom naše schůzky netrvají většinou déle než 30 minut.

Můžete přijít a diktát si jen napsat, poté si pro jeho opravu přijít dodatečně do kabinetu za organizátorkou. Můžete se však i zúčastnit opravy a rozboru diktátu, který nemusí být k opravě vůbec poskytnut. Cílem je vylepšit stav znalostí pravopisu a schopnost jejich uplatnění v psaném projevu. Zvlášť aktuální se tato aktivita jeví v současnosti, kdy studenti píší stále méně a méně a v jejich projevu se objevují pro starší generaci někdy až nepochopitelně bizarní chyby.

Sdružení přivítá všechny studenty naší školy, ale nemusí jít jen o studenty…

Letošní schůzky se uskuteční vždy jednou měsíčně v úterý ve 14.10 v učebně TA (1. poschodí).

Termíny schůzek:

27. 9. 2011

18. 10. 2011

8. 11. 2011

13. 12. 2011

Další termíny schůzek budou oznámeny stejným způsobem, tj. na internetu i na nástěnkách pro studenty školy, v průběhu ledna.

 

Organizátorka Sdružení PhDr. Iva Fuxová

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top