telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Foto našeho týmuDebatéři Matičního gymnázia se zúčastnili debatního turnaje Open Gate Open, který se konal od pátku 20. do neděle 22. září 2013 na gymnáziu OPEN GATE v Říčanech u Prahy.

Začínající debatéři Jan Honeiser a Metoděj Motýl se v rámci turnaje zúčastnili školení nových debatérů, kde získali spoustu nových informací o strukturách debat, hodnotových tezích, důkazech či stylu debatování. Následně si také vyzkoušeli dvě debaty, z nichž první prohráli 0:3 na tezi „Marihuana by měla být legalizována“ (za negativní stranu, která byla proti tezi) a druhou vyhráli 3:0 na tezi „Fyzické tresty na školách by měly být povoleny“ (opět za negativní stranu, která byla proti tezi).

Prezident našeho debatního klubu Richard Vereš, který již debatuje delší dobu, se pak přidal k týmu předloňských výherců Czech Debate League pod vedením Judity Zelbové z Gymnázia Elišky Krásnohorské v Praze. Tento tým zcela překvapivě prohrál svou první debatu na tezi „Minimální mzda by měla být zrušena“ (za afirmativní stranu, která tezi obhajovala), ale po krátké přestávce vyhrál 2:1 debatu na tezi „Fyzické tresty na školách by měly být povoleny“ (opět za afirmativní stranu, která podporovala tezi).

Debatéry doprovodila Mgr. Iveta Horáková, která se zároveň zúčastnila školení rozhodčích. Získala cenné poznatky z oblasti debatování, které se hodí například pro rozhodování debat v našem klubu.

Akci pořádala Asociace debatních klubů, občanské sdružení, která zaštiťuje všechny debatní kluby v České republice a organizuje Czech Debate League. Ta startuje v říjnu I. turnajem v Pardubicích, kterého se náš klub zúčastní.

Debatní klub na naší škole funguje od začátku září a je obohacen také o debatéry z Gymnázia Hladnov. Schází se každou středu – od 14 do 15 hodin pro nižší gymnázium, od 15 do 17 hodin pro vyšší gymnázium. Kontaktní osobou je Richard Vereš (SEPA), Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top