telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Letošní ročník Matematické olympiády v kategorii Z9 (pro žáky kvart) byl pro Matiční gymnázium velmi úspěšný. Školního kola se zúčastnil pouze jeden žák – Radan Vincenec z třídy kvarta A. Postoupil do okresního kola, kde se umístil jako úspěšný řešitel na 7. místě a tím si zajistil postup do kola nejvyššího – krajského –, které se uskutečnilo na Gymnáziu Olgy Havlové v Ostravě-Porubě. Po skončení soutěže odcházel Radan s celkem dobrým pocitem a věřil, že by se mohl umístit „na bedně“. A to se mu taky splnilo! Pohledem do výsledkové listiny snadno zjistíte, že se náš olympionik umístil na 1. až 6. místě a tudíž se o pomyslnou bednu dělí s dalšími žáky z Wichterlova gymnázia a Gymnázia Komenského v Havířově. Všichni měli maximální počet bodů ze všech čtyř úloh.

Radanovi gratulujeme a doufáme, že i v dalších letech bude vzorně reprezentovat Matiční gymnázium nejen v matematických soutěžích.

Jedno je jisté – o kvalitní matematiky není na Matičním gymnáziu nouze! Však počkejme na výsledky okresních kol MO kategorií Z6–Z8.

Výsledky krajského kola (jcmf.vsb.cz)

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top