telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

STUDENTI MGO NA LETNÍ DIVADELNÍ ŠKOLE PRO PEDAGOGY

Poslední prázdninový týden patřil jako už každoročně Letní divadelní škole pro pedagogy, kterou pořádá Národní divadlo moravskoslezské. V rámci přednášek a workshopů se učitelé mohli seznámit s programem na následující divadelní sezónu, vyslechnout si přednášky o nových inscenacích, prohlédnout si divadlo a proniknout do tajů divadelní práce.

 

Letos poprvé se této akce zúčastnili také studenti MGO. Pro pedagogy uspořádali otevřenou hodinu a předvedli, jak je možno pracovat ve výuce s muzikálem jako formou, která integruje několik uměleckých složek, jaké přesahy může muzikál mít a jakým způsobem lze pracovat se zhlédnutým divadelním představením a dále jej ve výuce reflektovat…

A tak zatímco si většina studentů užívala poslední dny prázdnin, skoro dvě desítky nadšenců oprašovaly představení Muzikálové melodie a především stačily nacvičit část nové písně ze světoznámého muzikálu Evita autorů Tima Rice a Andrewa Llyoda Webbera, které Národní divadlo moravskoslezské uvádí ve svém programu na příští sezónu.

Na workshopu se studenty spolupracovali společně s Markétou Šňupárkovou, která s muzikálem na MGO pracuje, také Patrick Fridrichovský, šéf oddělení operety a muzikálu Národního divadla moravskoslezského, a Tereza Strmisková, která má v divadle na starosti Ateliér pro děti a mládež.

Pedagogové byli výkonem studentů MGO nadšeni, jejich umění ocenili slovy chvály a sbírali podněty a inspiraci pro další práci.

 

Sára Wranová, Markéta Šňupárková

Divadelní škola

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top