telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Elektronický dopis z VŠ v USA – Držíme palce a přejeme absolventovi Matičního gymnázia mnoho studijních úspěchů

Vazeni pani profesori a profesorky Maticniho gymnazia,

chtel bych vam vsem moc podekovat za to, ze jste mi umoznili splnit si sen a studovat na vysoke skole v USA. Bez vasi pomoci bych na St. Olaf College urcite nebyl a tento email vam nepsal. Dekuji.

Studium je dosti intenzivni a narocne. Zapsal jsem se na ctyri predmety: Matematika (Linearni algebra), Fyzika (stavba latek, hybnost, energie), Chemie a Psani (jakasi analyza textu, je zde nekolik temat, ja si vybral Ameriku 19.stoleti po soucasnost). Tridy mam kazdy den od 8 do 12 hodin s vyjimkou uterka, kdy mam odpoledne laboratorni cviceni z fyziky (programujeme ve VPythonu) a chemie, takze koncim okolo 18.00.

Profesori jsou vsak velmi vstricni, kdyz nekdo neco nechape, tak muze navstivit “kliniku” jednotliveho predmetu, ktere jsou od nedele do ctvrtka, 19.00-21.00, pripadne zajit na konzultacni hodiny. Muj profesor z fyziky napriklad tak moc chtel, aby si studenti zvykli chodit na konzultacni hodiny, ze prvni tyden za navstevu udeloval extra kredit.
Nejvice charizmaticky je ale muj profesor na psani. V te tride je nas asi 20 a jeho vyklad je neskutecne zabavny. Mimo to obdrzel Ph.D ze Stanfordske univerzity a taky byl v armade, aby si vydelal na skolne.

Jinak jsem na skole uz jediny Cech, pote co holka z Ostravy Poruby ukoncila studium. Moc rad bych s vami zustal v kontaktu. Pokud by nekdo zvazoval navstevu, tak je vrele vitan, na pokoji je mista dost. Jeste jednou moc dekuji za vasi pomoc a preji mnoho zdaru v tomto skolnim roce.

Pani profesorce Trckove se moc omlouvam za diakritiku, ale na tehle klavesnici chybi hacky a carky.

S uctou,
Patrik Stefek

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top