telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V rámci probíhajícího programu nadace Fulbright a pobytu stážistky programu - naší americké asistentky výuky Hannah – na našem gymnáziu, jsme dostali pozvání od předsedy Miloše Vystrčila nejen do Senátu České republiky, ale také na recepci a setkání s velvyslancem USA do jeho pražské rezidence. Senát ČR nabídl účastníkům programu velmi poutavou prohlídku Valdštejnského paláce, včetně jednacího sálu (bývalé konírny) a přilehlých zahrad. V rezidenci velvyslance USA jsme zase měli možnost potkat současné i bývalé účastníky programu Fulbright, a zejména samotného pana velvyslance, který vyjádřil zájem o návštěvu našeho kraje a školy. V ČR působí na středních školách na 30 amerických asistentů výuky a my jsme moc rádi, že naše milá Hannah je v tomto školním roce jednou z nich.
Hannah působí v hodinách anglického jazyka jak na nižším, ale zejména pak na vyšším gymnáziu. Zde si připravuje hodiny tematicky orientované na politický a vzdělávací systém USA, kontroverzní témata či slohová cvičení. V rámci Drama clubu pomůže studentům s nastudováním nové divadelní hry, kterou připravuje se svým týmem nadšených divadelníků Mgr. H. English. 
(Mgr. B. Mintonová)

 

(Foto: Zahrady Senátu ČR; S předsedou Senátu M. Vystrčilem; Budova Senátu ČR – Valdštejnský palác; Velvyslanec USA v ČR – H.E. Bijan Sabet; Hannah Pontari se představuje;)

 

Stejně jako v nelehké době distančního vzdělávání, tak i letos díky opětovnému zapojení MGO do projektu Rodilí mluvčí do škol podporovaného Moravskoslezským krajem mají žáci napříč ročníky příležitost své jazykové dovednosti a schopnosti zdokonalovat tou nejpřirozenější cestou – živou komunikací s rodilým mluvčím. Do výuky tak vstupuje zásadní prvek autentických situací v duchu moderního vyučování, díky němuž žáci poznávají svět kolem nás nenuceně a aktuálně.


Věříme, že výuka s rodilým mluvčím podpoří nejen pozornost žáků a jejich soustředění se na vstřebávání principů a zákonitostí komunikace v cizím jazyce, ale zároveň přispěje ke zvýšení motivace a zájmu žáků o studium anglického jazyka.

Rodilého mluvčího pro nás zajišťuje jazyková škola Hello a garantem projektu na škole je Mgr. Naděžda Nováková.

Mgr. Naděžda Nováková

Matiční gymnázium Ostrava spolupracuje přímo s Cambridge Assessment English, proto našim žákům můžeme nabídnout jedinečnou možnost absolvovat testování mezinárodních zkoušek na úrovni KET, PET, FCE i zkoušek IELTS. Procvičování znalostí a dovedností v anglickém jazyce prostřednictvím testů zajišťujících kvalitu, férovost, správnost ověřování klíčových dovedností a mezinárodní validitu se tak stalo nedílnou součástí výuky angličtiny na naší škole.

Mezinárodní certifikáty získané úspěšným složením některé z mezinárodních zkoušek žákům umožní nejen nahradit část maturitní zkoušky z Anglického jazyka, ale v řadě případů i studovat na zahraniční vysoké škole. Vyučující AJ fungují také jako tutoři pomáhající žákům s formalitami přijímacího řízení na zahraniční vysoké školy.

Žákům vyšších ročníků nabízíme kroužek Cambridge English, který slouží jako doplňkový ke složení primárně CAE, případně FCE a IELTS (bližší info u Mgr. Blanky Mintonové).

Garantkou projektu mezinárodního testování je Mgr. Naděžda Nováková.

V 1. patře školy bylo zřízeno English Resource Centre, jehož úkolem je poskytnout žákům doplňkové informace z oblasti studia anglického jazyka, reálií anglicky mluvících zemí a kultury. Volně k dispozici mají žáci důležité materiály o mezinárodních zkouškách, maturitní zkoušce z anglického jazyka či studiu na zahraničních středních školách. Dále zde mohou najít pravidelně aktualizované informace o aktivitách komise anglického jazyka (studijní pobyty, kroužky, workshopy atd.) Nedílnou součástí se staly samozřejmě doplňkové materiály – anglické časopisy a knihy, odborné publikace atd.

Garantkou centra je Mgr. Naděžda Nováková.

MGO nepřestává hledat inspirativní cesty k modernímu vzdělávání. Příležitost, která žákům umožní přímý kontakt s autentickou situací a reálným světem kolem nás, je totiž k nezaplacení. Proto se MGO ve druhém pololetí školního roku 2018/2019 účastní pilotního programu Moravskoslezského kraje k podpoře výuky AJ zapojením rodilých mluvčích.
Výuku rodilého mluvčího pro nás zajišťuje jazyková škola Hello. Deset hodin týdně tak na škole ve vybraných třídách bude vyučovat John Reid, který během své lektorské praxe pracoval s žáky různých úrovní ovládání anglického jazyka počínaje A1+, což nám umožnilo výuku zařadit také do vybraných skupin žáků nižšího gymnázia.  Ve svých hodinách bude rozvíjet nejen jazykové kompetence žáků, ale také kompetence interkulturní.
Těšíme se, že tato zkušenost přispěje ke zvýšení soustředění žáků ve výuce a zároveň k vyšší autentičnosti výuky prostřednictvím simulace cizojazyčného prostředí.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top