telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Projekt Matičního gymnázia, který vznikl z iniciativy našeho absolventa, MUDr. Karla Fouska, podporuje spolurozhodování studentů o životě ve škole. Dává jim možnost vyjadřovat se k aktuálním požadavkům a aktivně se podílet na změnách a rozvoji prostředí, ve kterém tráví velkou část dne.
Generace MGO má několik fází. Na začátku všeho je vedena široká diskuze studentů o konkrétních nápadech na vylepšení prostoru školy. Poté jsou již v pracovních skupinách formulovány pádné argumenty, které by měly spolužáky přesvědčit o kvalitách návrhu. Následuje hlasování a vítězný tým má možnost podílet se také na realizaci nápadu.
Ve druhém ročníku tohoto projektu získaly ve studentském senátu největší podporu následující návrhy.   
Pro který budete v anketě na Bakalářích hlasovat Vy(do 30. 4. 2024)? 

NÁVRH č. 1: Sezení na chodbách ve 3. patře
Vítězný návrh loňského ročníku bychom chtěli ještě rozšířit.  Drtivá většina studentů už ocenila, že si mají při čekání na otevření odborné učebny ve druhém patře kam sednout. Lavice, které byly vyrobeny nad ústředním topením skvěle plní svou funkci. Proto bychom velmi přivítali stejnou možnost také ve 3. patře. Důležité je také to, že se sjednotí vzhled chodeb.
Jan Havlásek, Marek Němec (1. A), Adam Dlouhý, Dominik Dulai, Mikuláš Tvardek  (3.A)

NÁVRH č. 2: Sportovní vybavení
Sport je nejen důležitou součástí studentského života, ale také zdraví a vzdělávání ve škole. Jednou z nejlepších investic do vzdělání je tedy  investice do sportu. O zdraví jde přece především.
Pokud budeme mluvit o konkrétním využití financí, jako hlavní je tabule na skóre, která v tělocvičně dvě chybí. Místo ní se v tělocvičně nachází nepříliš moderní počítadlo. Ve druhé tělocvičně ovšem takováto tabule je.
Za zmínku stojí především vybavení na florbal. Florbalky, se kterými v hodinách tělocviku hráváme, jsou všechny stejně veliké a mnoha lidem (různě vysokým) nemusí vyhovovat. Právě z toho důvodu by stálo za to, pořídit několik vyšších florbalek, které by zajišťovaly pohodlnou hru všem. Zároveň sítě v některých brankách nejsou v ideálním stavu a potřebovaly by vyměnit.
Dále by byla dobrá nějaká forma chráničů na kolena pro brankáře.
Od florbalu můžeme přejít k fotbalu, kdy míče na tento sport také nejsou v ideálním stavu. Posledním kusem vybavení by se mohly stát dva páry brankářských rukavic, které zatím na škole postrádáme.
Jakub Kaša, Ondřej Klimša, Petr Fráňa, Filip Zvalený (septima A)

Dne 9. 4. 2024 se od 16.30 do 18.00 hodin koná informační odpoledne pro rodiče - projednání prospěchu a chování žáků  s jednotlivými vyučujícími v kabinetech.

Dobrovolní dárci krve jsou našimi morálně vyzrálými spoluobčany, kterým nejsou lhostejné život ohrožující situace druhých. Dle statistik Českého červeného kříže dostane v průměru každý občan za svůj život 4x krevní transfúzi a 12x preparát vyrobený z krve! V posledních letech ubývá dárců krve a Krevní centra bojují s jejím nedostatkem. Právě proto nabízíme našim žákům možnost seznámit se blíže s tímto směrem dobrovolnické činnosti a podílet se na zachování bezpříspěvkové tradice českého zdravotnictví. Každým rokem na podzim v rámci Týdne přírodovědných předmětů a techniky zletilí žáci vyšších ročníků vyslechnou přednášku Dárcovství krve paní Bc. Naděždy Kalužové z Krevního centra v Ostravě-Porubě a následně v lednu někteří z nich absolvují svůj první odběr krve. V letošním školním roce devět žáků předposledních a posledních ročníků Jakub Blabla, Petr Fráňa, Nora Křůmalová, Mikuláš Navrátilík, Ondřej Nečas, Jana Paličková, Klára Skoumalová, Marie Sládková a Gabriela Šebestová,  projevilo vysokou míru morální vyzrálosti a v Krevním centru v Ostravě-Porubě v úterý 23. 1. 2024 darovali krev. Darovali svou krev a přispěli k záchraně lidského života!

Moc vám všem děkujeme!

 

Projekt Matičního gymnázia, který v loňském roce vznikl z iniciativy našeho absolventa, MUDr. Karla Fouska, podporuje spolurozhodování studentů o životě ve škole. Dává jim možnost vyjadřovat se k aktuálním požadavkům a aktivně se podílet na změnách a rozvoji prostředí, ve kterém tráví velkou část dne.
Generace MGO prochází několika fázemi. Začíná širokou diskuzí mezi studenty o konkrétních nápadech na vylepšení školních prostor. Následně jsou v pracovních skupinách studentského senátu formulovány pádné argumenty, které mají ostatní spolužáky přesvědčit o kvalitách daného návrhu. Celá škola pak hlasuje.
Prvním vítězným návrhem tohoto projektu se stalo „Sezení na chodbách“, ve kterém se jednalo se o výrobu laviček nad radiátory ve druhém patře. Za tímto skvělým nápadem stál tým ve složení František Malý, Dominik Kalouda, Ondřej Číž, Karin Polášková (OKTB), Filip Hon a Libor Šneider (SEXTA).
Návrh se podařilo zrealizovat díky štědrým příspěvkům absolventů MGO i našim studentům, kteří pomohli vybírat finance během školního plesu a dnů otevřených dveří. Od ledna tak mohou studenti o přestávkách pohodlně počkat na otevření odborných učeben i na chodbě.
Senát MGO nyní otevírá druhý ročník projektu Generace, takže pokud máte nápady, jak vylepšit a zpříjemnit prostředí naší školy, dejte o nich vědět prostřednictvím svých třídních zástupců. Těšíme se na vaše inspirativní podněty.

Více na http://generace.mgo.cz/GeneraceMgo.html

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top