telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V novém školním roce na středních školách po celé České republice bude působit 30 stipendistů Fulbrightova programu. Naše gymnázium bylo opět po několika letech úspěšné s žádostí o asistenta/tku, a tak za námi do Ostravy na MGO přijela absolventka univerzity Villanova, rodačka z New Jersey, Hannah Pontari (22). Hannah vystudovala hlavní obor politologie a veřejné správy a v budoucnu by se po dalším studiu v magisterském programu chtěla věnovat práci právě v oboru vzdělávání. U nás se plánuje zapojit do výuky napříč ročníky, ať už v čistě konverzačních aktivitách, tak i v rozvoji akademického a tvůrčího psaní ve vyšších ročnících či reáliích USA, stejně jako v některých odpoledních aktivitách pro žáky i pro učitele.


Foto je z přípravného školení k programu amerických asistentů výuky Fulbright pro rok 2023/24, které proběhlo na zámku Liblice v termínu 31. 8. – 1. 9. 2023.

Komise J. Williama Fulbrighta je česko-americká organizace založena na základě mezivládní dohody v roce 1991 za účelem podpory vzdělávacích a kulturních výměn mezi Českou republikou a Spojenými státy. Komise administruje stipendia vládního tzv. Fulbrightova programu. Zároveň poskytuje bezplatné poradenství a informační služby všem zájemcům o studium a výzkum v USA. Bližší informace o Fulbrightově komisi naleznete na www.fulbright.cz.

 

 

Ve školním roce 2023/24 se kroužek koná v úterý od 14.00 do 16.00 v tělocvičně.

Kroužek je určen žákům vyššího gymnázia.

V kroužku budeme hrát volejbal, florbal, fotbal, badminton…

Další informace:

Adam Dragon – kabinet fyziky

Ve školním roce 2023/24 se kroužek koná ve středu od 14.00 do 15.00 hodin ve fyzikální posluchárně.

Kroužek je určen žákům vyššího gymnázia.

Kroužek bude probíhat formou neformální diskuze, věnovat se bude vybraným fyzikálním tématům a astronomii. Součástí kroužku budou exkurze a pozorování.

Další informace:

Adam Dragon – kabinet fyziky

Kroužek je určen pro zájemce o současnou literaturu. V rámci setkávání budou probíhat debaty nad konkrétními díly, setkání s tvůrci.  Budou navštěvovány různé literární a kulturní akce v Ostravě např. v klubu Fiducia a organizovány budou také přednášky vysokoškolských pedagog zaměřujících se na českou literaturu.
Proč se do literárního klubu přihlásit?

  • Získáte přehled o současné české i světové literatuře
  • Nebude se jednat o klasické rozbory děl k maturitě
  • Zažijete kulturní a literární život v Ostravě
  • Prožijete setkání s lidmi zabývajícími se literaturou po celý život

Schůzky se budou konat ve čtvrtek od 14:00 – 15:00.
V případě zájmu kontaktujte Mgr. Ondřeje Tichého

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top