telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Krásný den všem,
rádi bychom Vám touto cestou představili jednu skvělou novinku!
Nechali jsme si jako škola vytvořit vlastní volnočasovou školní kolekci oblečení, kterou je možné pořídit na našem e-shopu zde: https://www.kraloveskoly.cz/mgo/
Objednávání je již spuštěno a bude možné až do 25.10.2022.Tento den se e-shop uzavře, objednané zboží půjde do výroby a následně se odešle přímo k Vám. Proto neváhejte, pokud si chcete pořídit svůj kousek ze školní kolekce.
Doufáme, že budete mít z naší nové kolekce stejnou radost jako máme my!
S pozdravem a přáním krásného dne,
vedení školy

 

            POHODOVÁ VÝTVARKA A KERAMIKA

                                                                       

                        V kroužku se naučíš základy práce s hlínou a na hrnčířském kruhu. 
                  Je to příležitost rozvíjet svou zručnost a kreativitu s viditelným výsledkem.
               Především však můžeš příjemně relaxovat, při práci s hlínou totiž dochází
                                                         k celkovému zklidnění mysli.
              Pohodová výtvarka nemusí být zaměřená jen na práci s hlínou, můžeme se
                            věnovat jakémukoliv výtvarnému umění např. kresbě a malbě.
                            Kroužek je vhodný pro nižší gymnázium nebo začátečníky.
                         Budeme se scházet co čtrnáct dní v učebně výtvarné výchovy. 

                     1. Skupina/Lichý týden: Úterý 14:10 – 15:40 (začínáme 7. listopadu) 

                     2. Skupina/Sudý týden: Středa 15:05 – 16:35 (začínáme 1. listopadu) 

                                                      Přihlášky: Marcela Pelikánová

Jako mnoho zájmových kroužků i šachový kroužek zahájil na začátku roku svou činnost. Zajímavostí je, že nově je kroužek rozdělen do dvou sekcí.  Skupinu hráčů, kteří již mají bohatou turnajovou zkušenost, trénuje prvoligový hráč Václav Žídek. Pod jeho vedením se mohou hráči, kteří sami dochází do svých domovských klubů a tam mají individuální tréninky, učit nové taktiky i na půdě své školy. Pan Žídek byl na naši školu doporučen vedoucím Ostravské šachové asociace panem Dostálem. Je nutné podotknout, že nyní kroužek navštěvují studenti, kteří jsou součástí nejvýkonnější skupiny hráčů i v celorepublikovém měřítku. Tato změna posouvá naši školu do pozice centra šachu nejen v rámci města Ostravy ale i celého kraje. Tímto se tedy potvrzuje budování prestiže naší školy v šachovém světě, která vyústila ve vytvoření statutu Mekky šachu Moravskoslezského kraje.

 

Jsme rádi, že k nám mohla v rámci letošních Dnů NATO zavítat posádka (155th Air Refueling Wing) tankovacího letounu KC-135 Stratotanker z Nebrasky. Přišli nejen samotní piloti a jejich kapitán, ale také speciální operátoři (boom operators), jejichž úkolem je za letu nejprve provést napojení letounu a stíhačky, a poté i samotné tankování. 
Naši “posádku” jsme nejdříve provedli po škole, ukázali jim odborné učebny, nechali je zahrát pár “košů” v tělocvičně a poslechnout si spontánní vystoupení našich nejmenších z primy A s písní “Beskyde, Beskyde”. Poté je před samotnou besedou se studenty čekalo nádherné hudební překvapení v podání Katky a Tasa. Posléze piloti studentům pustili krátkého video jako prezentaci své práce - tedy tankování stíhaček za letu - a pak už následovala dlouhá řada dotazů našich studentů. A ptali se na všechno; některé otázky byly čistě technické, a jiné osobní. Studenti se také zajímali o Air Force či jiné složky Armády USA. Došlo i na české pivo, ale také na probíhající konflikt na Ukrajině. Debata se nesla ve velmi neformálním, přátelském stylu a za téměř 90 minut nebylo “hluchého” místa. “Posádku” na konci jejich návštěvy školy ještě čekal oběd ve školní jídelně. Rozhodně jim chutnalo, ale protože v USA není oběd největším jídlem dne, písmenkovou polévku pro tentokrát vynechali :-) 
Ve fotogalerii se můžete podívat nejen na jejich den ve škole, ale také nahlédnout do útrob jejich vojenského giganta, jak jej bylo možné vidět přímo v Mošnově. Díky Audrey, Denise, Hankovi a zbytku posádky za návštěvu a našim studentům-hostitelům za aktivní účast na besedě s nimi! 
Mgr. Blanka Mintonová

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top