telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Osobně jsem velmi ráda, že vám mohu popsat průběh celé návštěvy. Ale musíme jít pěkně popořadě!

Nejprve vám musím představit našeho velmi vzácného hosta. Justine Lyris Bacay je mladá dívka z Filipín, která již pár měsíců vyučuje angličtinu na MVŠO v Olomouci. Zde jsme měli také možnost Justine poznat a nabídnout jí exkurzi na našem gymnáziu.

Může příběh o opuštěném ostrově a tajemné truhle ještě něčím překvapit? Je láska skutečně tak mocná, že dokáže vyřešit i naprosto bezvýchodné situace? A dá se vůbec rozeznat vážně podaná myšlenka od sarkasmu a ironie? Nejen na tyto otázky se snaží najít odpověď Divadelní soubor Tajfun v nové autorské hře Petrův ostrov, která bude mít premiéru 30. 5. 2015 v 19:00 v Komorní scéně Aréna. Diváci se mohou těšit na činohru s prvky absurdního divadla, atmosférické vsuvky, muzikálové písničky a (především) na parodii divadla v celé jeho šíři.

Jakub Novák, absolvent MGO

Plakát je ke stažení zde: http://leteckaposta.cz/973889206


V pátek 24.4. se v prostorách Slezskoostravského hradu konala tradiční akce „Pálení čarodějnic“, na které nechyběla ani kapela Matičního gymnázia „Údy z půdy“.

V rámci celonárodní hry Hrajeme si s eTwinningem naši žáci oslavili 10. výročí založení mezinárodní komunity škol eTwinning, čímž pro školu získali již čtvrtý odznak. Pod vedením Mgr. Dančíkové skupina francouzštinářů třídy SXB navštívila s připravenými zábavnými úkoly žáky třídy PB v hodině angličtiny pod vedením Mgr. Staré a Mgr. English. Fotografie pořídil Ondřej Vrba ze SXB.

Podstatou akce, kterou pořádá Národní podpůrné středisko pro eTwinning (součást Domu zahraniční spolupráce MŠMT), je nejen propagace aktivity eTwinning v roce jejího desátého výročí, ale také seznámení  žáků s prostředím eTwinningu, efektivní využívání informačních a komunikačních technologií (ICT) ve výuce, podpora užší mezinárodní spolupráce on-line a zároveň zvýšení povědomí žáků o bezpečném využívání internetu a sociálních sítí.

Podkategorie

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top