telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Děkujeme všem studentům a učitelům, kteří se zapojili do říjnové sbírky pro Potravinovou banku. Velké uznání patří studentskému senátu MGO, zvláště předsedkyni Karin Poláškové, za výbornou organizaci. Vaše úsilí a ochota pomáhat těm, kteří to potřebují, jsou pro naši školu nesmírně důležité a ceníme si toho.
Své poděkování poslala také paní Sabina Keprdová, ředitelka Potravinové banky v Ostravě, z.s.
„Dovolte mi, abych touto cestou poděkovala studentům Matičního gymnázia za zapojení se do Krajské sbírky potravinové pomoci, která se každoročně koná při příležitosti Mezinárodního dne za vymýcení chudoby. Velice si vážíme toho, že nejste lhostejní k lidem v těžkých životních situacích různého druhu a že i díky Vaší pomoci můžeme realizovat poslání potravinové banky - pomáhat s odstraňováním chudoby a hladu, pomáhat lidem v nouzi, ale také podporovat solidaritu ve společnosti. Výtěžek potravinové sbírky ve Vaší organizaci bude předán přímo lidem, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci, kdy předání bude prostřednictvím charitativní organizace, která je řádným členem Potravinové banky v Ostravě, z.s..
Rádi bychom Vám spolu s poděkováním za potraviny předali také certifikát, který Vám zasíláme v příloze tohoto dopisu. Vážíme si Vaší angažovanosti a vstřícnosti a budeme se těšit na případnou další spolupráci.“

Stihnout premiéru, čtyři reprízy i derniéru v jednom dni se málokomu podaří. Naše skupina anglického divadla to však v pondělí 5.6. dokázala, když předvedla, co vše se může ve škole semlít, když zmizí pan školník, a to navíc před dnem otevřených dveří?! Kam zmizely všechny rybičky? A kdo nakonec otevře ty zamčené vchodové dveře do školy? 
Autorská hra s názvem The Open Door je dílem jednoho z našich členů, Otty Semeráka ze sexty B.
Talentovaný autor znalý všech předností svých spolužáků hru napsal přímo na tělo členům našeho souboru a ti se následně se svou rolí sžili během zkoušek a vyšperkovali ji vlastními vtípky, hláškami a pohybovými kreacemi. Přestože jsme celou hru odehráli v angličtině, nakonec to byla velkolepá podívaná i pro ty, kdo anglicky nerozumí. Samochvála sice smrdí, nicméně musím konstatovat, že Anna Přečková, Ema Chramostová, Magda Jankovská, Sofie Heinz, Aleš Janošec, Dušan Žiak, Martin Sušeň, Otto Semerák, Bruno Wiederman, Jan Karel Kurzela a Kiet Nguyen Tuan (Patrik) předvedli skvělý výkon.
Rádi bychom také poděkovali Vojtovi Podveskému, který nám celý den věrně dělal osvětlovače, Marcele Pelikánové a jejím studentům výtvarné výchovy za výrobu kulis, Štěpánu Piatkovskému za krásné fotky z dopoledních představení, studiu g za poskytnutí parádních prostor a všem divákům, kteří nás přišli podpořit. 
Za celý soubor, 
Hana English, režisér, inspicient, producent a holka pro všechno

Naši studenti opět dokázali, že mají srdce na pravém místě. Už podruhé jsme se společně zapojili do charitativní sportovní akce Mobilního hospice Ondrášek, která pečuje o nevyléčitelně nemocné dospělé i děti. Každé startovné znamenalo příspěvek na benzín pro zdravotní sestřičky, které za pacienty denně jezdí autem do jejich domovů.
V průběhu dubna a května jsme běhali v parku, chodili po horách, nebo se jen procházeli se startovním číslem MGO 103. Bylo nás více než 150!
Naším darem ve výši 3000,- Kč jsme mohli pootevřít dveře do světa dárcovství, dobrých skutků a společenské odpovědnosti.
Velké díky patří nejen všem zúčastněným třídám, ale dalším jednotlivcům z řad studentů i pedagogů.

  Dne 26.4. 2023 se studenti 2.A pod vedením profesorky Mgr. Zdenky Švrčkové vydali zazpívat obyvatelům Domova pro seniory Kamenec. V repertoáru byly lidové písně, spirituály a i moderní skladby. Sbor byl doprovázen kytarou a houslemi. Obyvatelům Kamence se vystoupení líbilo a odměnili studenty potleskem. Pak je čekalo pití. Vystoupení se líbilo a studenti odcházeli s dobrým pocitem, že již podruhé potěšili obyvatele Kamence.
Zdeněk Vejmola, 2. A

 

Podkategorie

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top