telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Krajské kolo Zeměpisné olympiády se již tradičně uskutečnilo ve SVČ Ostrčilova ul., Ostrava.
Naši školu reprezentovali žáci, kteří postoupili z 1. a 2. místa okresního kola.
Zástupcem v kategorii A byl Jakub Bajger z PA, v kategorii D- Ondřej Horák z OKTA.
Oba žáci opět vzorně reprezentovali MGO a umístili se 3. místech!
Blahopřejeme a přejeme hodně úspěchů v dalších soutěžích.

 V únoru 2023 se uskutečnilo ve SVČ Ostrčilova ul., Ostrava okresní kolo Zeměpisné olympiády.

Za MGO soutěžili žáci, kteří postoupili z 1. místa školního kola.

V kategorii A - Jakub Bajger (PA) se umístil na 2. místě!

Kategorie B – Viktorie Buchtová (SB) získala 7. místo.

Kategorie C – Ema Dančíková (KVA) skončila na krásném 3. místě.

V kategorii D – Ondřej Horák (OKTA) zvítězil a získal 1. místo!

 Žáci, kteří se umístili na 1. a 2. místě (O. Horák, J. Bajger) postoupili do krajského kola.

 Všichni žáci vzorně reprezentovali naši školu a patří jim poděkování.

 „Eurorebusáci“ - absolventi a žáci vyššího gymnázia mají své nástupce v primě A. V pátek 9. 6. 2023 se v prostorách VŠE Praha uskutečnilo celostátní finále vědomostní soutěže Eurorebus.
Matiční gymnázium reprezentovalo tříčlenné družstvo z PA.Přestože konkurence v kategorii primy- sekundy byla velmi silná, žáci ve složení Jonáš Adámek, Jakub Bajger a Jan Pastrňák zvítězili! A kromě zlaté medaile získali i krásné a hodnotné věcné ceny.
 Všem soutěžícím gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Dne 17.6.2023 se zúčastnil tým našeho zdravotnického kroužku regionálního kola Soutěže mladých zdravotníků v Olomouci. Soutěžili jsme ve složení:
Oliver Turecký, Marián Mácha, Alex Polanský, Klára Andilová a Vanda Třečková.
Zde jsme si zopakovali znalosti jak teoretické, tak i praktické, které jsme se naučili během tohoto školního roku 2022/23. 
Náš mladý tým na soutěži potvrdil, že zdravotnický kroužek MGO dělá svou práci opravdu skvěle, protože jsme skončili na krásném druhém místě.
Za umístění jsme obdrželi krásné věcné ceny, např. čelovka se nám bude určitě hodit minimálně na  zdravotnických víkendech.
Nakonec jsme si prošli i Pevnost poznání, kde jsme jako soutěžící měli volný vstup na celý den.
Děkujeme panu profesoru Petrovi Rašovskému, že nám umožnil připravovat se na soutěž v prostorách školy i mimo pravidelné schůzky kroužku, a především
Markétě Hrubošové, Natálii Nečasové, Vojtěchu Kostialovi a Petru Štěpánovi, kteří přípravě týmu obětovali velkou spoustu volného času a úsilí.
Příští rok to zkusíme dotáhnout na vítězství, protože trénink dělá mistry😉.
Oliver Turecký, PB

Foto: Mgr. Petr Rašovský

Konec školního roku je obdobím, kdy mnohé hodnotíme a oceňujeme, ale také oslavujeme. Z pohledu letošní studentské firmy je k oslavě opravdu velká příležitost. Posuďte sami:

  • leden 2023: 1. místo v krajském kole soutěže JA TOP LOGO a postup do národního finále
  • březen 2023: účast na veletrhu JA EXPO 2023 a zisk 1. místa v kategorii JA ALUMNI TEAM SPIRIT AWARD a 2. místo v kategorii CENA TOMÁŠE BATI: NEJLEPŠÍ VYSTAVOVATEL
  • květen 2023: 3. místo v národním finále, kterého se účastnilo 10 nejlepších studentských firem z celé republiky

Na základě svých skvělých úspěchů byli studenti pozváni na slavnostní ceremoniál do rezidence velvyslance Spojených států amerických v Praze. Během oficiálního programu byli oceněni nejlepší studenti a vyučující programu JA studentská firma. Po závěrečné skupinové fotografii jsme se vydali na průzkum zahrad rezidence a užili si výborné občerstvení.
Letošní mladí podnikatelé posbírali mnohá ocenění, nabrali mnohé zkušenosti, většina si odnáší mezinárodní certifikát ESP, který je uznávaným dokladem o absolvování skutečné podnikatelské praxe a v neposlední řadě si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak jednoduché je mluvit a jak neskutečně těžké je reálně konat, spolupracovat a přinášet výsledky. A vydělali si něco? ANO! Podnikatelská činnost studentské firmy ŠIŠIGAMI byla zisková – celkové tržby dosáhly bezmála 20 000 Kč, přičemž čistý zisk tvoří přibližně 55 % z této částky.
Jako vyučující, průvodce, mentor a občasný záchranář dobrých vztahů ve vyhrocených debatách musím všem studentům moc poděkovat. Kuba Hon byl skvělým ředitelem, Kuba Josiek dobře zvládl roli finančního ředitele, bez Haničky Horáčkové bychom nikdy nic nevyrobili – to ona je autorkou prvotního nápadu a vyráběla všechny naše skládačky. Vašek Boháč přinášel dobré nápady a odvedl kus skvělé práce při přípravě soutěžních prezentací, Petra Julie Svatošová se výborně starala o veškerou administrativu, Martin Halamka byl skvělým jazykovým koučem, Damián Džubera se s hrdostí ujal role maskota. A nesmím zapomenout ani na letošní maturanty – inspirativní Kačku Václavíkovou, pracovitou Johanku Němečkovou a neúnavného fotografa, kameramana a skvělého grafika Kubu Rybáře.  
Školní rok 2022/2023 končí ... Po zasloužených prázdninách však přijde nová parta a studentská firma se znovu popere se všemi výzvami podnikání. Uspějí? Já doufám, že ano :)
Jana Moricová

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top