telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ve středu odpoledne dne 10. června  2015 se uskutečnilo na Janáčkově konzervatoři Ostrava setkání úspěšných účastníků krajských kol předmětových olympiád matematiky, českého jazyka, fyziky a zeměpisu. Za krajský úřad se zúčastnil akce např. vedoucí odboru školství PaedDr. Libor Lenčo (tento odbor je i dlouholetým pořadatelem akce) nebo náměstkyně hejtmana kraje pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy, paní Mgr. Věra Palková, jako přední osobnosti prezentující školství našeho kraje.

ELIŠKA KOZÁKOVÁ ZVÍTĚZILA VE SVĚTOVÉ SOUTĚŽI „PLUME D´OR“

OCENĚNÍ BUDE PŘEBÍRAT V SENÁTU FRANCOUZSKÉ REPUBLIKY

Alexandr Jankov exceloval i v krajském kole prestižní soutěže SOČ!

Po vítězství v okresním kole se Alexandr Jankov, student kvinty A, pod odborným vedením Mgr. Adama Hlaváče zúčastnil dne 12. 5. 2015 na VŠB-TUO Ostrava krajského kola prestižní soutěže talentovaných středoškoláků SOČ. Svou prací „Taylorův polynom“ zaujal odbornou porotu natolik, že se ve své kategorii matematika a statistika umístil na vynikajícím prvním místě, což implikuje postup do kola celostátního, které se bude konat v Praze ve druhé polovině června.

Již posedmé se na ZŠ L. Štúra v Ostravě - Porubě konala znalostní soutěž z dějin Ostravy. Tento ročník zaměřil pozornost na průmyslovou minulost našeho města. Do nastudování industriálních dějin Ostravy se pustily dva osvědčené týmy z tercie B.

V letošním roce proběhl již 51. ročník Chemické olympiády kat. C, určené žákům prvních a druhých ročníků a odpovídajících ročníků víceletého gymnázia. Letošního ročníku Chemické olympiády kategorie C se na naší škole zúčastnilo celkem 15 žáků, což je velmi pěkné číslo, svědčící o značném chemickém zaujetí. Žáci se museli poprat s nástrahami studijní teoretické části, s praktickou částí a především testem, který je nedílnou součástí každého kola. Na olympiádě tak systematicky pracovali od října do dubna. A jak to nakonec dopadlo ve školním  kole ukazuje tabulka níže:

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top