telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Alexandr Beneš, žák sexty B Matičního gymnázia, napoprvé porazil v matematice řadu vysokoškoláků.

Matiční gymnázium nabízí svým studentům širokou škálu volitelných předmětů od seminářů přírodovědných oborů, přes společenskovědní semináře zaměřené na historii i současnost až po konverzace v živých jazycích nebo základy třetího živého jazyka.

Dne 9.2. proběhlo okresní kolo soutěže v anglické konverzaci. Ve velmi silné konkurenci studentů z devatenácti ostravských středních škol studentka TEREZA  HYBŠOVÁ ze septimy B  vybojovala DRUHÉ místo!

V pondělí 16.3. se student kvinty B  VOJTĚCH  PITTERMANN zúčastnil krajského kola soutěže v anglické konverzaci. V kategorii III.B, která je určena pro studenty, kteří jsou nebo delší dobu byli v pravidelném kontaktu s rodilými mluvčími, si vedl skvěle a obsadil krásné ČTVRTÉ místo.

Oběma studentům blahopřejeme a děkujeme za úspěšnou reprezentaci našeho gymnázia.

Mgr. Renata Vysloužilová

Každoročně se žáci Matičního gymnázia účastní soutěže Matematický klokan. Soutěž probíhá ve čtyřech kategoriích Benjamín, Kadet, Junior, Student. Soutěž není postupová – jen se vytváří statistika úspěšnosti řešitelů v několika úrovních.

Dne 12.3.2015 navštívili studenti Matičního gymnázia Mistrovství středních škol ve stolním fotbale, které se uskutečnilo ve spolupráci se SPŠ Ostrava
- Vítkovice. Turnaje se zúčastnilo 16 škol s celkovým počtem 132 studentů. Naši školu reprezentovali: David Illichmann, Tomáš Janků, Dominik Krayzel, Filip Vaněk, ale nejlépe se umístila dvojice Michal Adámek a Jan Pawlas ze třídy Sexta A na čtvrtém místě a postoupili na Mistrovství České republiky ve stolním fotbale, které se uskuteční v Praze.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top