telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dne 6. května 2014 na Základní škole na ul. Zelená proběhla městská Soutěž Hlídek mladých zdravotníků základních škol a víceletých gymnázií a týden na to, tzn. 13. května 2014 Soutěž zdravotnických družstev mládeže SŠ. Členové Zdravotnického kroužku Matičního gymnázia se již tradičně také zúčastnili. V kategorii mladších žáků nás reprezentovala tři pětičlenná družstva, v kategorii starších žáků pak družstva dvě. V průběhu soutěže naši zdravotníci museli řešit modelové život ohrožující situace jako např. skok z okna výškové budovy, dopravní nehodu a výbuch při chemickém pokusu; rovněž museli prokázat znalosti obvazové techniky a improvizovaného transportu. Prověřeny byly i jejich teoretické znalosti z první pomoci, hygieny, toxikologie a historie Červeného kříže. Tým mladších žáků ve složení Adéla Mazánková, Kateřina Havlíčková, Karolína Polášková, Anna Macečková s velitelkou Valentinou Vilišovou vybojoval krásné 2. místo. Naše druhé družstvo ve složení Tereza Krejčová, Anna Paťorková, Johana Bílá, Vanda Lukavcová s velitelem Petrem Koštělem obsadilo 3. místo a naše třetí družstvo ve složení Zuzana Zdařilová, Tereza Hmurová, Tereza Foltýnová s velitelkou Terezií Mikyskovou skončilo čtvrté. Starší žáci pak ve složení Kristýna Wyrwová, Petra Porubová, Tereza Kijonková, Hana Vyvijalová s velitelem Richardem Lizákem vybojovalo 2. místo a tým druhý ve složení Zuzana Repková, Tereza Krejčová, Valentina Vilišová, Adéla Mazánková s velitelem Romanem Repkou nezůstalo pozadu a obsadilo 3. místo. Všem našim pěti zdravotnickým týmům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v příštím roce!!!

Dne 14. 5. 2014 se uskutečnilo v Domě dětí a mládeže Ostrava-Poruba slavnostní ocenění a předání cen a diplomů nejlepším soutěžícím v soutěžích Matematická olympiáda kategorií Z6–Z8 a Pythagoriáda.

Za naši školu se mezi oceněné probojovali Josef Pernica ze sekundy A za 1. místo v okresním kole Matematické olympiády kategorie Z7 a Martin Štefan z tercie A za 3. místo v okresním kole Matematické olympiády kategorie Z8. Oba získali krásné diplomy a také věcné ceny.

V rámci slavnostního ceremoniálu došlo také k předání diplomů pro úspěšné řešitele Pythagoriády, které převzala Mgr. Martina Drápalová. Úspěšnými řešiteli letos jsou: Antonín Prášek z primy A, Jan Moravec, Hynek Ožana a Jan Dostál – všichni z primy B.

Děkujeme všem, kteří vzorně reprezentují Matiční gymnázium v matematických soutěžích, a doufáme, že příští rok bude na úspěchy ještě lepší.

Fotografie z akce Fotografie z akce Fotografie z akce

V tomto školním roce se krajského kola AO v Moravskoslezském kraji zúčastnilo v kategorii EF celkem 151 řešitelů, z naší školy 13. Z nich 2 byli úspěšní řešitelé – Adam Bátrla a Martin Šimara, oba z TA. V kategorii GH se zúčastnilo v kraji celkem 160 řešitelů, z naší školy 8. Z nich 4 byli úspěšní řešitelé – Alice Školoudíková z PA, Josef Pernica, Matěj Johánek a Matyáš Hroch, všichni ze SA. Nejlepšího umístění dosáhl Josef Pernica – 4. místo, velmi příjemným překvapením je výkon primánky Alice Školoudíkové, která porazila řadu sekundánů. Všem řešitelům děkujeme za reprezentaci školy a úspěšným řešitelům blahopřejeme k dosaženým výsledkům.

Účastníci olympiádyVe středu 9. dubna se na Wichterlově gymnáziu v Porubě uskutečnilo okresní kolo matematické olympidády kategorií Z6, Z7 a Z8, elitní soutěže královny věd. Největší radost nám připravil Josef Pernica (SA), který v kategorii Z7 zvítězil, a to s plným počtem bodů! Ani ostatní soutěžící nezůstali příliš pozadu, v kategorii Z8 se Martin Štefan (TA) umístil na výborném třetím místě se ztrátou jediného bodu na místo první a Kateřina Pařízková (TA) obsadila pěkné sedmé místo. Vítězi gratulujeme a všem účastníkům děkujeme za reprezentaci školy a přejeme mnoho úspěchů v dalších matematických soutěžích.

Téma: Obratlovci polárních oblastí (obratlovci vyskytující se za severním a jižním polárním kruhem, anatomie, adaptace, chování, způsob života, ohrožení, ochrana, hospodářský význam, „polární návštěvníci“ v ČR)

V sobotu 12. dubna se uskutečnilo finále soutěže Velká cena ZOO, jejímž tématem byli „Obratlovci polárních oblastí“. Své znalosti o dané problematice poměřovalo 10 družstev v I. kategorii a 11 v kategorii druhé. V I. kategorii (prima–sekunda) získalo družstvo třídy sekundy A vedené kapitánem Martinem Můčkou vynikající třetí místo. Dalšími členy družstva byli Jan Chamrád, Matěj Johánek, Kristýna Dočekalová a Zuzana Zdařilová. Naše škola měla v tomto velkém finále ještě další dvě želízka v ohni. Obě družstva se velmi snažila a získala následující pěkná umístění. 8. místo obsadilo družstvo vedené Matyldou Kubečkou ze sekundy B, ve složení Matylda Kubečková, Tereza Košťálová, Barbora Ohnoutková, Karolína Schwarzová, Vanda Lukavcová a 9. místo družstvo primy B s kapitánkou Hanou Vikovou, dalšími členkami družstva byly Babette Haluzová, Zuzana Dobrá, Julie Jang a Eliška Titzová.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top