telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Parafrází slavného latinského citátu uvádíme triumf naší žákyně Markéty Lacikové z primy B v okresním kole matematické soutěže Pythagoriáda, kategorie Z6. Ve skutečnosti to však zase až tak jednoduché nebylo – za Markétiným 1. místem jsou dlouhé hodiny strávené nad desítkami příkladů v rámci pečlivé přípravy na soutěž. O to větší uznání a pochvalu si Markéta za mimořádný úspěch zaslouží! Slavnostní ocenění vítězů všech kategorií proběhne 17. června 2015 v sále DDM Ostrava‑Poruba.

Poté, co naši školu po úspěšném složení maturitní zkoušky opustili studenti, kteří se dlouhodobě a systematicky věnovali šachové hře, odešla generace velkých talentů, kteří po mnoho let přinášeli naší škole poháry a vítězství. Každoročně jsme díky těmto nadšencům vyhrávali městská kola školní ligy a náš tým se pravidelně probojoval do krajského kola této soutěže. Chtěl bych tímto poděkovat úspěšné generaci šachistů, kteří naši školu pravidelně reprezentovali na mnoha soutěžích. Děkujeme Markovi Týnovi, Dominiku Kreyzlovi, Radku Hromádkovi a Martinovi Machovi za jejich úsilí. Tito hráči navázali na úspěchy svých předchůdců jako byli Libor Veselý, Pavel Blechař a Ondřej Týn.

ELIŠKA KOZÁKOVÁ ZVÍTĚZILA VE SVĚTOVÉ SOUTĚŽI „PLUME D´OR“

OCENĚNÍ BUDE PŘEBÍRAT V SENÁTU FRANCOUZSKÉ REPUBLIKY

Ve středu odpoledne dne 10. června  2015 se uskutečnilo na Janáčkově konzervatoři Ostrava setkání úspěšných účastníků krajských kol předmětových olympiád matematiky, českého jazyka, fyziky a zeměpisu. Za krajský úřad se zúčastnil akce např. vedoucí odboru školství PaedDr. Libor Lenčo (tento odbor je i dlouholetým pořadatelem akce) nebo náměstkyně hejtmana kraje pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy, paní Mgr. Věra Palková, jako přední osobnosti prezentující školství našeho kraje.

Již posedmé se na ZŠ L. Štúra v Ostravě - Porubě konala znalostní soutěž z dějin Ostravy. Tento ročník zaměřil pozornost na průmyslovou minulost našeho města. Do nastudování industriálních dějin Ostravy se pustily dva osvědčené týmy z tercie B.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top