telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V pátek 25. března 2015 a následně v sobotu 11. 4. 2015 se tradičně Matiční gymnázium zúčastnilo semifinále a poté finále Velké ceny ZOO. Školu opět reprezentoval slušný počet pětičetných týmů. Naši profesoři biologie pečlivě vybírali ty nejnadanější zoology z řad nižšího stupně gymnázia. Letos také bylo velice sympatické téma soutěže - Ohrožení obratlovci ČR. V porovnání s ostatními ročníky bylo téma skvěle naučitelné a zapamatovatelné. I výběr zajímavého tématu byl nejspíš důvodem velké účasti letošní soutěže- včetně týmů Matičního gymnázia bylo na soutěži v každé kategorii téměř 200 týmů, dohromady tedy celkem skoro 400 skupin po pěti soutěžících. I přes velkou konkurenci se jako vždy Matiční gymnázium umístilo na krásných vysokých příčkách.

Letošního ročníku školního kola AO se zúčastnilo celkem 17 žáků ve všech kategoriích a následujícího krajského kola 11 žáků, z nichž 8 bylo úspěšných řešitelů. Jedná se o velký úspěch, který potvrzuje zájem našich žáků o astronomii, a především vysokou úroveň jejich odborných znalostí.  Protože žáci prováděli také náročná vlastní astronomická pozorování, je tento úspěch o to cennější.

Nejlepšího umístění dosáhl Patrik Berka ze třídy 3. A, který se v nejvyšší kategorii AB umístil na 2. místě, velmi hezké je také 10. místo v kategorii GH Alice Školoudíkové ze sekundy A.

Všem řešitelům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a úspěšným řešitelům blahopřejeme k dosaženým výsledkům.

V letošním ročníku prestižní soutěže SOČ (středoškolská odborná činnost) reprezentoval Matiční gymnázium v kategorii matematika a statistika Alexandr Jankov, student kvinty A, pod vedením Mgr. Adama Hlaváče.

Žákyně oktávy Eliška Kozáková se v pondělí 13. dubna zúčastnila krajského kola olympiády v českém jazyce a obsadila v této prestižní soutěži, kterou každoročně vyhlašuje MŠMT, vynikající 3. místo.

Elišce blahopřejeme a děkujeme jí za výbornou reprezentaci našeho gymnázia.

V březnu 2015 proběhlo na ZŠ Mitušova 8 v Ostravě-Hrabůvce jako již tradičně krajské kolo dějepisné olympiády.  Tématem 44. ročníku je válčení v dějinách, krajské kolo bylo věnováno událostem 1. světové války.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top