telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
V prvním březnovém týdnu naši studenti opět prokázali, že v anglické konverzaci si s námi jen tak nikdo nezadá, a potvrdili naši dlouholetou tradici. Radujeme se hned ze dvou zlatých medailí, a to v kategorii IB, kde nás reprezentovala Markéta Horáková ze sekundy A, a v kategorii IIIA, kterou s přehledem vyhrála  Dani Pacltová ze sexty A. Studentkám moc blahopřejeme a Dani přejeme hodně štěstí v krajském kole.

Dne 19.ledna se uskutečnilo na ZŠ Mitušova okresní kolo Dějepisné olympiády, ve které nás reprezentovali 4 zástupci z naší školy. Vítězka nižší kategorie Anna Bayerová, vítěz vyšší kategorie Martin Langer a úspěšné stálice dějepisných soutěží - František Malý a Vojtěch Drahotuský. Ti také zvládli test s vysokým bodovým ziskem, takže po přepočtu bodů z jiných okresních kol postupují oba do kola krajského. Gratulujeme a držíme palce Františkovi a Vojtěchovi v dalším klání!  
Mgr. Jana Bittová 

V první únorový den letošního roku se na Masarykově gymnáziu v Příboře konal oblastní juniorský turnaj v anglické verzi hry Scrabble. V početné konkurenci žáků základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií z Moravskoslezského kraje zástupci naší školy Ema Liberdová (PB) a Daniel Stypa (KVB) zazářili a obsadili první a druhé místo v kategorii jednotlivců. V kategorii škol oba žáci svými individuálními výsledky zajistili naší škole celkové
1. místo. Vítězům srdečně blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

 

O víkendu 27. – 29. ledna 2023 se v Opavě konal 2. turnaj debatní ligy, na němž byl přítomen i náš tým Oxid hořečnatý 2 ve složení Daniela Pacltová, Petr Fráňa a Ondřej Kaša (všichni ze SXA) a také František Malý ze SPTB, který vypomohl libereckému týmu Relaxační zvuky velryb. Tentokrát se debatovalo na dvě připravené teze „Česká republika by měla reformovat daňový systém“ a „Další vývoj umělé inteligence není žádoucí“ a jednu tezi nepřipravenou „Měli bychom zavést slepé hlasování“. Oba týmy si vedly velmi dobře, a tak má Oxid hořečnatý 2 dobrou šanci bojovat o účast ve finálovém turnaji. K tomu je ale zapotřebí zúčastnit se ještě třetího turnaje debatní ligy v březnu. Všem debatérům děkujeme za reprezentaci školy a přejeme mnoho úspěchů v dalším turnaji.

 

Studentská firma pokračuje! Matiční Gymnázium v Ostravě se i letos může pyšnit úspěšnými začátky nové studentské firmy, tentokráte pod názvem ŠIŠIGAMI. Jedenáct statečných studentů se pro následující rok rozhodlo vstát od knižních citací a nudné teorie a vyzkoušet si na vlastní kůži jaké to je – podnikat.
Firma ŠIŠIGAMI už v začátcích vede nad předešlou firmou – v uplynulých dnech jsme byli oceněni v soutěži JA TOP LOGO a získali báječné 1. místo v krajském kole! Již 2. 2. 2023 se zúčastníme velkého finále, které proběhne v sídle reklamní agentury McCann v Praze. Dopolední program bude obsahovat Job shadow“ s odborníky z McCann, během kterého zjistíme, jak funguje reklamní agentura a její kreativní oddělení, poznáme, jak se pracuje na reklamním spotu a mnoho dalšího. V odpoledních hodinách proběhne finále národního kola soutěže, na kterém budou oceněny první tři nejlepší.
A čím se firma ŠIŠIGAMI vlastně zabývá? Letošním produktem se staly výrobky (hlavně hračky a ozdoby) ze dřeva. Houpací koník, ozdoba na stromeček, antistresové kolečko, želvička, jelen… a spousty dalších. Nejšikovnější ruce patří našemu výrobnímu oddělení, kterým je sice jen jediná slečna, prací a nápady ale vydá za tři. Hanka Horáčková (3.A) vyřezává za pomoci laserového řezu modely, které sama, či s Jakubem Rybářem (OKTB) navrhne. Kuba je také hlavním tvůrcem našeho reklamního videa, samozřejmě ve spolupráci s dalšími členy firmy. Dalším důležitým článkem je především náš letošní ředitel, Jakub Hon (SPTA), kterému nikdy nedochází nápady ani energie. Mentorku nám opět dělá p. profesorka Moricová, bez které by se tento projekt na naší škole ani neotevřel.
Podpořte naše video

Nejenže celá režie, přípravy a střih jsou prací studentů z našich řad – malou třešničkou na dortu je také hudba navržená a složená přímo a jen pro toto video.
Zaujal vás náš projekt? Chcete se na cokoliv zeptat, koupit si produkt, nebo nám jen sdělit váš názor? Studentskou firmu můžete kontaktovat na jejích vlastních sociálních sítích.
Instagram: sisigami.czech Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Facebook: Šišigami

 

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top