telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pythagoriáda je matematická soutěž, v níž naši studenti mívají skvělé výsledky, což potvrdili iv letošním okresním kole.
V kategorii pro 6. třídy a primy získal Jan Pastrňák 1. místo a v konkurenci 42 účastníků se neztratili ani Ema Liberdová a Petr Malý, kteří obsadili shodně 7. místo.
V silné kategorii pro 7. třídy a sekundy (72 účastníků) získal Tobiáš Skořupa 1. místo, Vojtěch Kundrát 4. místo a Viktorie Buchtová 7. místo.
Všem gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

V sobotu 26.11.2022 se uskutečnilo v ostravské ZOO finále Soutěže mladých zoologů na téma Primáti. I tentokrát za účasti našich žáků. Do finále I. kategorie totiž postoupil z celkového počtu kolem 160 týmů tým PB (z 2. místa), do finále II. kategorie pak z celkového počtu téměř 250 týmů postupoval z 9. místa tým TB. Přestože finálová klání plná náročných otázek s celkovým pořadím v jednotlivých kategoriích ještě značně zamíchala, na stupních vítězů naši žáci nakonec nechyběli.
V kategorii I (6. a 7. třída ZŠ) družstvo PB ve složení E. J. M.,Valérie Lokajová, Petr Malý, Karolína Běčáková a Olivie Martináková nakonec těsně skončilo na krásném 6. místě. 
V kategorii II (8. a 9. třída) nás pak velmi příjemně překvapil tým TB ve složení Martina Žolnerčíková, Štěpánka Nyklová, Klára Andilová (náhradnice za Jakuba Vaňka), Václav Šindelář a Pavel Barta, jemuž se nakonec podařilo umístit na druhém místě. 
Vyučující biologie všem žákům děkují za vzornou reprezentaci školy a těší se opět na jarní Velkou cenu ZOO!
Foto: Mgr. Petr Rašovský

 

Dne 7. Listopadu 2022 pořádalo Gymnázium Olgy Havlové turnaj mladších chlapců ve florbalu.
V silné konkurenci naši žáci vybojovali krásné 2. místo.
 Naši školu reprezentovali : Vojtěch Kuchta, Matouš Svrčina, Ondřej Stošek,
                                            Jan Řeha, Marián Mácha a Matyáš Polášek
Děkujeme všem chlapcům za reprezentaci školy.

BerMUN bereme útokem!

Od 16. do 19. listopadu se v Berlíně konal již jednatřicátý ročník mezinárodní konference Berlin Model United Nations, zkráceně BerMUN. A zcela poprvé se zapojilo i Matiční gymnázium, které do německého hlavního města vyslalo šestičlennou výpravu.

Modely Organizace spojených národů jsou pořádány řadou škol a neziskových organizací, zejména v západních zemích, aby podpořily porozumění mezinárodním organizacím, schopnost vyjednávat a dosáhnout kompromisu. Jednotlivé školy skládají delegace, kterým je následně přiřazen konkrétní stát, a ten studenti společně zastupují na simulovaném jednání – každý v jednom z orgánů OSN.

BerMUN je pořádán již od roku 1992 a účastní se ho přes 600 studentů středních škol z 25 zemí světa – společně s profesionálním provedením to z něj činí jednu z nejprestižnějších konferencí Evropy. MGO reprezentovali Ondřej Číž, Petr Fráňa, Dominik Kalouda, Ondřej Klimša, Jonáš Michálek jako delegáti Kanady a František Malý v rámci organizačního týmu jako tajemník Mezinárodního soudního dvora. Jednotlivé orgány pracovaly s ústředním tématem konference „Peacebuilding,“ v rámci nějž se zabývaly obchodem se zbraněmi, válkou na Ukrajině, předcházení extrémismu, ale také policejní brutalitou nebo jadernou energetikou. Během čtyř dní vyjednávání a postupného formování rezolucí k jednotlivým tématům s účastníky diskutovali pozvaní hosté: ředitel Mezinárodní agentury pro atomovou energii, německá ministryně zahraničí a exministr životního prostředí, či pracovníci mezinárodních organizací.

Účast na konferenci přiblížila fungování OSN i důležitost hledání kompromisu mezi všemi stranami. Jednalo se o skvělou příležitost využít angličtinu a navázat přátelství se studenty ze všech koutů světa. Děkujeme paní Pastrňákové a paní Tkadlecové, že nám v Berlíně dělaly milou společnost a že se výprava obešla bez sebemenších problémů. Matiční gymnázium v mezinárodním prostředí zaznamenalo ohromný úspěch, a proto pevně věříme, že se jedná o začátek výtečného zahraničního působení a o MGO v Berlíně jsme zdaleka neslyšeli naposled..

František Malý, SPTB

 

Dne 24. 10. 2022 se družstvo dívek, zúčastnilo okresního kola basketbalového turnaje, který již tradičně pořádalo Gymnázium Hladnov.
Naše dívky smolně prohrály finálové utkání v prodloužení o jediný bod a obsadily 2. místo.
Matiční gymnázium reprezentovaly: Tereza Strýčková, Kateřina Gottwaldová, Anna Hrubá, Taťána Bialková, Markéta Horáková a Jolana Šubertová.
Děkujeme za vzornou reprezentaci školy.
Vedoucí družstva: Mgr. Nikolas Manolcis

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top