telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ve čtvrtek 12. 5. vyhrál tým sexty B  ve složení Ondřej Číž, František Malý a Jonáš  Michálek krajské kolo soutěže
EuropaSecuraa postupují tak do celostátního kola. Tato akce se koná ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR,
Armádou ČR a Evropskou komisí.Ve hře není nic menšího než výlet do Bruselu.

Studijní stáž v Bruselu si již svým skvělým výkonem zajistila také studentka 2. A Gabriela Šebestová. V druhé soutěži
této instituce, která se konala v pátek 13. 5. v Praze, Youth EU dokázala propojit své znalosti  současné problematiky
EU, jazykové a diskuzní dovednosti. Velkou týmovou oporou jí byli František Malý a Matyáš Walder (sexta A).
Všem zúčastněným srdečně blahopřejeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy!

 

Družstvo šachistů nižšího gymnázia ve složení Stanislav Oborný, Viktorie Buchtová, Jakub Vaněk, Šimon Kristl a Štěpán Böhm se na divokou kartu probojovalo do národního kola šachové ligy družstev, které se bude konat 6.-7.7. v Nových Hradech.
Dne 5.5. se v Domu Kultury města Ostravy konal šachový turnaj Ostravský Koníček. Jednalo se o turnaj individuálních hráčů, který naši šachisté ovládli. Turnaj vyhrál Jakub Vaněk ze třídy Sekunda B a na druhém místě se umístil Stanislav Oborný ze třídy Kvarta B. Ženskou kategorii vyhrála Viktorie Buchtová ze třídy Prima B a na třetím místě se umístila Klára Andielová ze třídy Sekunda B. Vítězům gratulujeme.

Velkou pozornost tradičně a dlouhodobě věnuje Matiční gymnázium v Ostravě  mezinárodní spolupráci a projektům se zahraničními partnery. Je to bezesporu moderní a efektivní forma odborné, ale i lidské přípravy našich studentů na jejich kariéru v současném globalizovaném světě. Vedle tradičních partnerů, s kterými jsme spolupracovali či spolupracujeme v posledních deseti letech – Francie, Itálie, Španělsko, Anglie, Německo, Rakousko, Estonsko, Maďarsko, Švýcarsko, Belgie, Čína a například i Vietnam, se dlouhodobě věnujeme také našemu nejbližšímu zahraničnímu sousedovi a tím je Polsko.
Každoročně připravujeme ve spolupráci s generálním konzulátem PLR v Ostravě několik zajímavých a obsahově nesmírně atraktivních projektů pro naše žáky. Cíl je jasný. Navázat na tradičně výborné vztahy mezi mladými lidmi obou našich zemí a k tomu bezesporu napomáhá informovanost a společné prožitky.
Polské dny na MGO jsou tak výraznou aktivitou, že byly v letošním roce u příležitosti významného státního svátku PLR  3. 5. 2022 Svátek Ústavy generální konzulkou Izabellou Wollejko-Chwadsowiczovou vyznamenány dvě pedagožky našeho gymnázia. Dlouholeté garantky těchto aktivit Mgr. Jana Bittová a Mgr. Renáta Macečková získaly během slavnostní recepce Diplom za propagaci polské kultury v Čechách.
Gratulujeme a děkujeme.

Ve středu 11.5. jsme slavili další úspěch na poli cizích jazyků. V krajském kole konverzační soutěže v anglickém jazyce student kvarty A Taso Engonidis bravurně obhájil prvenství z okresního kola a zajistil si tím postup do národního kola v Praze. Tímto mu gratulujeme a přejeme mu hodně štěstí ve finále.
 
 

K nemalému počtu studentských úspěchů našeho gymnázia se opět přidal další zástupce. Stalo se tak 27. 4. v krajském kole konverzační soutěže v německém jazyce, uspořádané ve Středisku volného času, kdy se studentovi Kvarty B, Vojtovi Šustalovi podařilo vybojovat krásné druhé místo v II. kategorii, což je vzhledem k přítomné konkurenci velký úspěch.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top