telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na konci ledna se na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži uskutečnil druhý turnaj Debatní ligy. Tentokrát jsme vyslali dva týmy.
První tým ve složení Dominik Kalouda, Ondřej Klimša a Anna Vavrošová vybojoval páté místo s čtyřmi vyhranými debatami. Druhý tým ve složení Petr Fráňa, Filip Hon, Libor Šneider a Filip Zvalený obsadil v konkurenci 51 debatních týmů třinácté místo se třemi výhrami.
Debatovalo se o omezování čínského vlivu, přínosu výživových influencerů, právu sledovat aktivity dětí na sociálních sítích a o zvýšení zdravotního pojištění pro lidi s nezdravým životním stylem.
Příprava na tento turnaj a následné debatování nás motivovalo zkoumat témata z různých perspektiv a hájit i názory, s kterými jsme se neztotožňovali.
Poslední kvalifikační turnaj proběhne na konci března, kde budeme bojovat o postup do finálového turnaje.
Filip Hon, SXA

Dne 18 .ledna se konalo okresní kolo dějepisné olympiády. Naše gymnázium mělo své zástupce jak v kategorii nižší, tak vyšší. 
S tématem středověké kultury, politiky a  každodennosti se nejlépe vypořádal náš nejmladší zástupce, student sekundy B, Štěpán Pumpr, který obsadil v okresním kole 4. místo, kdy od první  pozice ho dělily pouhé dva body! Protože ale dosáhl úžasného bodového zisku, který byl dokonce vyšší než u vítězů v jiných okresních kolech, postoupil mezi nejlepší řešitele do krajského kola. Štěpánovi gratulujeme, děkujeme za reprezentaci a dál držíme palce.  
Mgr. Jana Bittová 

Jako každý rok jsme se zapojili do online mezinárodní soutěže v anglickémjazyce Best in English. Soutěž se se zúčastnilo celkem 702 středních škol a 24 343 studentůze 34 států. Hodnotí se nejen znalost gramatiky a slovní zásoby, ale také porozumění čtenému textu nebo mluvenému slovu, a to na jazykové úrovni C1 - C2. 
Každý student soutěží sám za sebe a zároveň se výsledky desíti nejlepších studentů počítají do celkového skóre školy.  Nejlepším angličtinářem našeho gymnázia se stal AndreasEngonidis z OKTA, který dosáhl 115,5 bodů (maximum dosažených bodů bylo 122,5) a umístil se na vynikajícím 28. místě v České republice. 
Skvělých výsledků však dosáhli i další angličtináři, čímž se zasloužili o celkové 16. místoMatičního gymnázia ze všech zúčastněných 292 středních škol z České republikycož je 3.nejlepší místo v rámci Moravskoslezského kraje. 
Druhého nejlepšího výsledku dosáhla Tereza Hanzlíková ze SEPTA(111 bodů) Otto Schwarz ze SXA (110, 5 bodů), který se soutěže zúčastnil letos poprvéDále se do umístění školy počítaly výsledky těchto studentů:DušanŽiak(SEPTB), Jan Ohnoutek (OKTA)AnastasiosEngonidis(SXA), Max Krautwurst(KVIA), Dominik Chlubna (OKTA), Otto Semerák (OKTB),který dokonce soutěžil z domu s horečkou a Karolína Tylová (SEPTA) 
A co si o soutěži myslí sami studenti? 
Nepovažuju se za příliš soutěživý typ, do soutěží se nezapojuju často, ale jsem rád, že jsem se tentokrát zapojil. Rozhodně jsem nečekal tak pěkné umístění i v rámci ČR. Angličtině bych se rád věnoval i do budoucna, takže mi výsledek dělá radost. Kdybych nebyl na škole posledním rokem, určitě bych se účastnil i příští rok”. Andreas Engonidis, OKTA 
Soutěže Best in English se účastním už několik let a stále mě neomrzela. Vždy se najde část, u které si nejsem jistá. Letos mi asi nejvíc dalo zabrat přiřazování prvních vět k odstavcům a následné otázky týkající se porozumění textu. Nakonec ale vše vyšlo a jsem ráda, že se naší škole tak dařiloTereza Hanzlíková 
Nejvíc se mi líbilo zvlášť zpracování listening a reading úloh, které neotestují pouze jazykové schopnosti ale i čtení s porozuměním a takovou mediální gramotnost. Dále i obsahy vybrané pro tyto práce jsou aktuální, i ve video formátech a dozvíte se z nich nové věci :). Hádam, že nejvíc jsem musel chybovat v části Sentence CompletionMultipleAnswer, protože čím víc přemýšlíte nad tím, jaké všechny odpovědi jsou správné, tak ztrácíte ponětí o tom, co vám vlastně znělo přirozeně a v tom jazyku se ztrácíte. Soutěže ale rozhodně není důvod se bát a dle mě by byl i dobrý nápad na tuto soutěž výběrově pozývat i nadále mladší šikovné angličtináře”.OttoSchwarz 
Chtěla bych studentům poděkovat za skvělou reprezentaci školy a popřát jim mnoho úspěchů nejen přistudiu anglického jazyka. Na závěr také moc děkuji Marku Kladivovi z KVIA za IT podporu během soutěže.
 Mgr. Lucie Dančíková

Dne 14. 12. 2023 se na SPŠ Zengrova konalo okresní finále ve stolním tenise chlapců pro SŠ. Ve velké konkurenci středních škol naši chlapci obsadili parádní 3. místo.

Naši školu reprezentovali: Vitásek Daniel, Sládeček Samuel, Ambrož Jiří a Cielecký Lukáš.

Děkujeme chlapcům za reprezentaci školy.

Vedoucí družstva Mgr. Nikolas Manolcis

Od 4. do 8. prosince 2023 probíhaly  v thajském městě Nakhon Rachasima světové hry pro tělesně postižené sportovce, kterých se účastnil také žák kvarty B Matičního gymnázia Jakub Vaněk.
Závodilo se v 11 disciplínách, jako je například plavání, powerlifting, lukostřelba, takraw (obdoba nohejbalu), pétanque, šerm na vozíku, atletika, badminton, cyklistika, stolní tenis a další.
Celkově se her účastnilo přes 1600 sportovců z 48 zemí celého světa.České národní barvy hájilo celkem 17 závodníků a závodnic – v atletice, v badmintonu, v plavání a také ve snookeru.
Díky zisku 30 medailí obsadilo Česko osmé místo v konečném pořadí zúčastněných národů.V náročném programu, ve kterém měl sedm startů, si Jakub Vaněk zaplaval čtyři osobní
rekordy a celkem získal pro tým České republiky tři bronzové medaile.
K tomuto velkému úspěchu Kubovi srdečně blahopřejeme!
Mgr. Romana Navrátilová

 

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top