telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V pátek 31.3. se studenti 1. A a 2.A zúčastnili přednášky v Britském centru, Knihovně města Ostravy. A jaké byly jejich reakce? 
Skvělá přednáška! Užila jsem si to a dozvěděla jsem se plno zajímavých věcí. Úžasné bylo i to, že nám ukázali, jak to chodí v Britském centru. Díky tomu jsme objevila knihy v kategorii pro mládež, kterým rozumím. (Adélka Pauková)
Líbilo se mi to, protože jsem zjistila spoustu novým informací o daných zemích. Taky bylo fajn, že paní mluvila anglicky (Hana Kubešová). 
Myslím si, že návštěva Britského centra byla přínosná hlavně pro ty, kteří jsou na tom s angličtinou hůř, než ostatní (Jakub Veselý). 
Byla to zajímavá přednáška, byly zmíněny zajímavé informace o státech a myslím, že přednáška byla přínosná. (Tereza Furmančíková)

Přednáška Mrs. Alison Jurišta (American Center, Městská knihovna Ostrava)

Ve středu jsme měli přednášku o USA, paní Alison byla moc milá a příjemná. Bylo zajímavé dozvědět se nové věci. (Sofie Urbanová) 
Přednáška Culture Clash se mi moc líbila, dozvěděl jsem se hodně nových věcí, jaké jsou v Americe normální a hezky jsme se pobavili. (Jakub Sušeň)
Prezentace byla zajímavá, dost věcí mě překvapilo - třeba že si Američané nesundávají doma boty. (Jáchym Zonek).
Přednáška byla zajímavě a záživně zpracována a Alison šlo velmi dobře rozumět. (Martin Foltýn).
Paní z knihovny byla moc příjemná a hezká. Prezentaci měla hezky připravenou a dozvěděla jsem se něco nového. (Anna Honusová)

Vyhlídková věž ostravské radnice s výkladem v angličtině

V pátek jsme byli na exkurzi na radnici, sice jsem už všechno o Ostravě věděl, ale ten výhled je vždycky super. (Prokop Klimša)
Vyhlídka na věži byla i přes silný vítr příjemná, dozvěděl jsme se spoustu nových věcí o svém rodném městě a průvodce, který byl Čech, uměl překvapivě dobře anglicky. (Martin Foltýn).
Výhled z radnice byl super, protože jsme viděl svůj dům a bylo to zajímavé. (Patrik Procházka). 

Ve dnech 13.–17. 3. 2023 proběhl lyžařský kurz tříd Kvinty A, Kvinty B a 1. A v rakouském zimním středisku Saalbach - Hinterglem. Žáci najezdili spoustu kilometrů na tratích různé obtížnosti a podstatně tak zlepšili své lyžařské a snowboardové dovednosti. Počasí nám tentokrát přálo a už se všichni těšíme na další sportovní akce.

V pátek dopoledne k nám zavítal vzácný host, absolvent tohoto gymnázia, nyní novinář a moderátor Michael Rozsypal, který před zaplněnou posluchárnou fyziky odpovídal na četné dotazy našich studentů. Přítomné během besedy nejenže hned několikrát pobavil vyprávěním o bizarních situacích, do kterých se jako moderátor při výkonu své profese dostal a se kterými se musel pohotově vypořádat, ale také se s nimi podělil o mnoho zajímavého z mediálního světa.
Panu Rozsypalovi velice děkujeme za přínosné dopoledne a přejeme, ať se daří jak jemu, tak i jeho novému pořadu Michaelův Mashup.

Ve čtvrtek 23. 2. 2023 proběhl v lyžařském areálu  Mezivodí  9. ročník přeborů Matičního gymnázia ve sjezdovém lyžování a snowboardingu.

Zúčastnilo se celkem 46 žáků. Závody probíhaly v pěti kategoriích.
Vítězi v jednotlivých kategoriích  se stali:

Mladší dívky - lyže : 1. Nela Keprtová TA, 2. Eliška Kovářová PB, 3. Linda Matušíková PB

Mladší chlapci - lyže :  1. Vojta Zonek SB, 2. Ondřej Bečák PB   3. František Chmelař SB

Starší dívky - lyže :  1. Anna Halakucová 4.A, 2. Karolína Navrátilová OktB,
                                 3. Tereza Ražná  4.A
                                       
Starší chlapci - lyže : 1. Matěj Horák KVI A, 2. Janek Svrčina KVI A, 3. Lukáš Martínek 2.A
                                     
Chlapci a dívky – snowboard : 1. Aleš Janošec SX B, 2. Julie Děrgelová TA,
                                                 3. Petr Fráňa SX A

Příznivé počasí, čerstvý horský vzduch, přátelská a soutěživá atmosféra zpříjemnila
tento den všem účastníkům závodů.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top