telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Němčináři ze třídy 3. A a septimy A navštívili ve čtvrtek 25. dubna FF OU, aby se zde v rámci projektu NEFLT zúčastnili divadelního matiné pořádaného katedrou germanistiky. Zhlédli zde 6 krátkých humorných scének ze života, který často přináší absurdní situace. Scénky podle autorů Manzoniho a Loriota v úpravě doc. Zajícové byly sehrány pochopitelně v německém jazyce. Poslední scénka byla provedena jako „Hörspiel“ (rozhlasová hra) a realizovali ji studenti našeho gymnázia. Dlužno podotknout, že si s úpravou krátkého textu poradili zcela sami, a to velmi úspěšně, za což sklidili od publika, které naslouchalo jejich scénce se zavřenýma očima, velký aplaus.

Ve středu 24. dubna 2013 se uskutečnil 1. ročník přeborů Matičního gymnázia v plavání. Akce proběhla v krásném prostředí krytého bazénu „Vodní svět Sareza“. Celkem 35 soutěžících ve čtyřech kategoriích bojovalo o ceny a medaile na trati 50 m volný způsob.

Teorie bez praxe není k ničemu, proto jsme vyslali část našich studentů do terénu, aby si otestovali úroveň porozumění nepřipravenému textu v angličtině. V rámci výuky angličtiny netradičním způsobem jsme využili  nabídku navštívit divadelní představení o Jacku Rozparovači, které připravili studenti SOŠ Waldorfské z Ostravy. Naši studenti zvládli praktickou zkoušku výborně a studenti SOŠ Waldorfské zaslouží velkou pochvalu za své herecké výkony i nasazení, se kterým představení odehráli.

Školní recyklační program Recyklohraní vznikl se záměrem podpořit environmentální výchovu na základních a středních školách v České republice. Cílem projektu je prohloubit znalosti studentů v oblasti třídění a recyklace odpadů a umožnit jim osobní zkušenost se zpětným odběrem baterií a použitých drobných elektrozařízení. Každá škola registrovaná v tomto projektu dostane zdarma sběrnou nádobu na použité baterie a vysloužilé drobné elektrozařízení a organizátoři také zajistí jejich odvoz po naplnění. Jelikož se i naše gymnázium do tohoto projektu zapojilo, máme i my své nádoby. Nádoba na baterie bude umístěna v chemické laboratoři a nádoba na elektrozařízení se bude vyskytovat v šatně. Prosíme proto studenty, aby ukládali do připravených beden tyto předměty v případě, že je doma mají a dále je nemají v plánu nikterak využít.Tím to ale nekončí. V projektu Recyklohraní mají studenti možnost plnit různé úkoly, kvízy či menší projekty a za to získávat body. Tyto body lze proměnit na skvělé odměny, charakteru výtvarných a sportovních. V nabídce jsou i elektronické přístroje a mnoho dalších odměn. Více informací naleznete na stránkách www.recyklohrani.cz. Garanty projektu jsou Mgr. Zdeňka Platošová a rada Studentského senátu.
Výzva studentům – své fotografie z Týdne přírodních věd a technických oborů můžete zasílat na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., můžete se tak stát spolutvůrci připravované fotogalerie z této akce. Autoři fografií a videí: Ing. Adam Dragon, Leona Plachá (PB), Karolína Vasevičová (KVB) Videa Start rakety 1 Start rakety 2 Mobilní planetárium 1 Mobilní planetárium 2 Fotogalerie
ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top